5 istina koje vjernik nikada ne smije zaboraviti

Ovo su važne istine koje vjernik nikada ne smije zaboraviti. On će nas održati duhovno budnima.

Postoji jedna stvar koju možemo zaboraviti, a koja je opasnija od toga da zaboravimo gdje smo ostavili ključeve ili da se ne sjetimo uzeti važan lijek. Najvažnija stvar koju ne smijemo zaboraviti jest tko smo u Kristu.

Od trenutka kada smo spašeni i vjerujemo u Isusa kao Spasitelja, imamo novi identitet. Biblija kaže da smo “nova stvorenja” (2. Korinćanima 5, 17). Bog gleda na nas i vidi Kristovu pravednost. Učinjeni smo svetima i besprijekornima kroz Kristovu žrtvu na križu.

Problem je što možemo zaboraviti ovaj identitet. Poput osobe pogođene amnezijom, možemo zaboraviti tko smo i svoje mjesto u Božjem Kraljevstvu. To nas može učiniti duhovno ranjivima. Kada zaboravimo koliko nas voli naš Otac, tražimo krivotvorene ljubavi i lažne zamjene. Kada se ne sjećamo svog posvojenja u Božju obitelj, možemo lutati kroz život kao izgubljeno siroče, bez nade i posve sami.

Istine koje vjernik ne smije zaboraviti

Postoje mnogi duhovni programi, aplikacije i crkvene aktivnosti kojima ljudi poboljšavaju svoje pamćenje. Za kršćane postoji izvor nade. Božja Riječ nas podsjeća tko smo u Kristu i što znači biti dijete Božje.

1. Zbog vjere u Kristovo dovršeno djelo na križu, pomirili smo se s Bogom i imamo slobodan pristup našem Ocu. Možemo mu doći bilo kada i bilo gdje.

“… u kome, njegovom krvlju, imamo otkupljenje, otpuštenje prijestupa po bogatstvu njegove milosti. Nju preobilno u nas uli zajedno sa svom mudrošću i razumijevanjem.” (Efežanima 1, 7-8)

2. Kroz Krista smo postali savršeni i Bog nas vidi kao svete.

“Doista, kao što su neposluhom jednoga čovjeka mnogi postali grešnici, tako će i posluhom Jednoga mnogi postati pravednici.” (Rimljanima 5, 19)

3. Bog nas ljubi i posvojio nas je kao svoju djecu. Vjerom smo ušli u novu obitelj. Mi smo Očeva djeca i baštinici vječnoga života.

A kada dođe punina vremena, odasla Bog Sina svoga: od žene bi rođen, Zakonu podložan da podložnike Zakona otkupi te primimo posinstvo. A budući da ste sinovi, odasla Bog u srca vaša Duha Sina svoga koji kliče: “Abba! Oče!” Tako više nisi rob nego sin; ako pak sin, onda i baštinik po Bogu. (Galaćanima 4, 4-7)

4. Isus zagovara u našu korist. U dobrim i lošim vremenima imamo Velikog svećenika koji zagovara Oca u našu korist. Rečeno nam je da nema osude za one koji su u Isusu Kristu (Rimljanima 8, 1). Kao vjernici možemo lako ući u krug samoosuđivanja, ali ako se podsjetimo da smo u Kristu, On nas ne optužuje, nego je za nas!

PROČITAJTE: Što znači biti “u Kristu”?

5. Ništa nas ne može odvojiti od Božje ljubavi!

“Uvjeren sam doista: ni smrt ni život, ni anđeli ni vlasti, ni sadašnjost ni budućnost, ni sile, ni dubina ni visina, ni ikoji drugi stvor neće nas moći rastaviti od ljubavi Božje u Kristu Isusu Gospodinu našem.” (Rimljanima 8, 38-39)

Što više zasitimo svoje srce istinama iz Božje Riječi, to manje zaboravljamo.

NAJNOVIJE!