Bog je tu: sve će biti dobro

Bog je tu i sve će biti dobro ako Mu budeš vjerovao i oslanjao se na Njega. Tvoje nevolje te neće uništiti. Bog će sve izvesti na dobro.

Možda te strah zbog nečega. Možda se boriš s nečim, nekakvim problemom, nečim što ne izgleda kao da će ikad završiti … Ipak, trebaš čuti dobru vijest: sve će biti u redu!

Kako to mogu reći? Pa, s jedne strane, znam da iza svega stoji Bog. Ne postoji mjesto u svemiru gdje bismo mogli otići, a da tamo nije Bog. Usred svake loše situacije, Bog je tu.

On je sada s tobom. Kaže ti: “Ne boj se jer ja sam s tobom; ne obaziri se plaho jer ja sam Bog tvoj. Ja te krijepim i pomažem ti, podupirem te pobjedničkom desnicom.” (Izaija 41, 10)

Bog je tu: sve će biti dobro

Kad se sve oko vas trese, kad je sve izvan kontrole – to je plodno tlo za strah. Ako se usredotočite samo na svoje okolnosti, strah će vas obuzeti. Taj strah stvara svakovrsna pitanja: “Hoću li uspjeti? Kako ću izaći iz ovoga? Kako će sve završiti?”

A kad u vama raste strah, hranjen neizvjesnošću ili bolnim sjećanjima, izjave postaju sve negativnije … “Neću uspjeti! To je nemoguće! Nema više nade!”

Petar je to doživio ubrzo kad je krenuo hodati po vodi … Vidio je oluju koju nije mogao kontrolirati i strah mu je pogodio srce. Poznato vam je? Na kraju je Gospodin pritekao u pomoć i izbavio ga svojom moćnom rukom.

Danas Isus čini isto za vas! Približava vam se i stavlja ruku na vaše srce. Gledajući vas s ljubavlju u Njegovim očima, kaže: “Ja sam tu! Ne boj se! Dana mi je sva vlast na nebu i na zemlji. Neću te ostaviti. Možeš računati na moju pomoć. Volim te!”

Dobrota Jahvina nije nestala, milosrđe njegovo nije presušilo. Oni se obnavljaju svako jutro: tvoja je vjernost velika! (Tužaljke 3, 22-23)

Zbog Njegove velike ljubavi, nećeš propasti. Njegova samilost te nikad neće iznevjeriti. Čak i usred vaše teške situacije, još uvijek ste u Njegovim mislima. Bog se stalno brine za vas i štiti kao bebu u majčinoj utrobi.

PROČITAJTE JOŠ: