Osloni se na Božju snagu: On će te provesti kroz sve

Osloni se na Božju snagu, jer Bogu nijedna situacija nije beznadna i nijedan problem nije previše težak. On će te provesti kroz sve!

Svi mi doživljavamo različite teške situacije. Neki se boje budućnosti po pitanju posla, neki imaju problema s odnosima, neki s financijama ili zdravljem. Često se pojavljuju strahovi i zadržavaju se, jer se ne znamo boriti protiv njih. Osjećamo se bespomoćno i nemoćno pred prijetnjama.

Nisi sam: Osloni se na Božju snagu

Najgori trenuci života vas iscrpljuju. Vjerojatno se pitate: “Što sada? Kako dalje? Ne mogu podnijeti još jednu lošu stvar.” U 2. Korinćanima 1, 8 Pavao govori o sličnim razmišljanjima. On kaže:

“Bijasmo prekomjerno, preko snage, opterećeni te smo već strepili i za život.”

Zvuči kao da se Pavao spremao odustati. Ali, pogledajte što se dalje događalo:

“Ali u sebi prihvatismo i smrtnu osudu da se ne bismo uzdali u same sebe, nego u Boga koji uskrisuje mrtve. On nas je od takve smrti izbavio i izbavit će nas; u njega se uzdamo, on će nas i dalje izbavljati.” (2. Korinćanima 1, 9-10)

Pavao je znao da, budući da Bog može uskrsnuti mrtve, sigurno mu može pomoći. To vrijedi i za vas. Ta ista snaga koja je uskrisila Isusa, dostupna je i vama.

Isusovo uskrsnuće znači da nijedna situacija nije beznadna i nijedan problem nije previše težak. Ako Bog može podići mrtvog čovjeka, može se pobrinuti za vaše zdravlje, financije ili mrtvi brak. Može vam unijeti novi život u vašu karijeru.

Kako možete primiti Božju snagu?

Primate ju kada Bog ispuni vaš život Duhom Svetim. Biblija kaže:

“Jer nije nam Bog dao duha bojažljivosti, nego snage, ljubavi i razbora.” (2. Timoteju 1, 7)

Kada Duh Božji ispuni tvoj život, imaš pravu samokontrolu. Više se ne opterećuješ okolnostima i ne brineš se tjeskobno. S Kristom kao svojim Učiteljem možeš savladati svoju situaciju. Više se ne oslanjaš na svoje vlastite snage da držiš sve konce svog života. Ovisiš o Božjoj snazi!

“Jahve je Bog vječni, krajeva zemaljskih stvoritelj. On se ne umara, ne sustaje, i um je njegov neizmjerljiv. Umornome snagu vraća, jača nemoćnoga… Al’ onima što se u Jahvu uzdaju snaga se obnavlja, krila im rastu kao orlovima, trče i ne sustaju, hode i ne more se.” (Izaija 40, 28-31)

Bog je uvijek bio i ostat će vjeran svome narodu. Bez obzira s čim se suočavate, On će vas provesti kroz to.

PROČITAJTE JOŠ: