Osloni se na Božju snagu

Osloni se na Božju snagu, jer Bogu nijedna situacija nije beznadna i nijedan problem nije previše težak. On će te provesti kroz sve!

Svi mi doživljavamo teške situacije. Neki se boje budućnosti po pitanju posla, neki imaju problema s odnosima, neki s financijama ili zdravljem. Često se pojavljuju strahovi i zadržavaju se, jer se ne znamo boriti protiv njih. Osjećamo se bespomoćno i nemoćno pred prijetnjama.

Nisi sam: Osloni se na Božju snagu

Najgori trenuci života vas iscrpljuju. Vjerojatno se pitate: “Što sada? Kako dalje? Ne mogu podnijeti još jednu lošu stvar.” U 2. Korinćanima 1, 8 Pavao piše o sličnim razmišljanjima:

“Bijasmo prekomjerno, preko snage, opterećeni te smo već strepili i za život.”

Zvuči kao da se Pavao spremao odustati. Ali, pogledajte što se dalje događalo:

“Ali u sebi prihvatismo i smrtnu osudu da se ne bismo uzdali u same sebe, nego u Boga koji uskrisuje mrtve. On nas je od takve smrti izbavio i izbavit će nas; u njega se uzdamo, on će nas i dalje izbavljati.” (2. Korinćanima 1, 9-10)

Pavao je znao da, budući da Bog može uskrsnuti mrtve, sigurno mu može pomoći. To vrijedi i za vas. Ta ista snaga koja je uskrisila Isusa, dostupna je i vama.

Isusovo uskrsnuće znači da nijedna situacija nije beznadna i nijedan problem nije previše težak. Ako Bog može podići mrtvog čovjeka, može se pobrinuti za vaše zdravlje, financije ili loš brak.

Kako možete primiti Božju snagu?

Primate ju kada Bog ispuni vaš život Duhom Svetim. Biblija kaže:

“Jer nije nam Bog dao duha bojažljivosti, nego snage, ljubavi i razbora.” (2. Timoteju 1, 7)

Kada Duh Božji ispuni tvoj život, imaš pravu samokontrolu. Više se ne opterećuješ okolnostima i ne brineš se tjeskobno. S Kristom kao svojim Učiteljem možeš savladati svoju situaciju. Više se ne oslanjaš na svoje vlastite snage da držiš sve konce svog života. Ovisiš o Božjoj snazi!

“Jahve je Bog vječni, krajeva zemaljskih stvoritelj. On se ne umara, ne sustaje, i um je njegov neizmjerljiv. Umornome snagu vraća, jača nemoćnoga… Al’ onima što se u Jahvu uzdaju snaga se obnavlja, krila im rastu kao orlovima, trče i ne sustaju, hode i ne more se.” (Izaija 40, 28-31)

Bog je uvijek bio i ostat će vjeran svome narodu. Bez obzira s čim se suočavate, On će vas provesti kroz to.

PROČITAJTE JOŠ: