Hoće li Isus doći na oblacima? Što Otkrivenje 1, 7 znači?

Kao što je Isus uzašao na oblacima, isto tako će se i vratiti na oblacima. 

Hoće li Isus doći na oblacima? Na početku Otkrivenja, Ivan opisuje prizor Isusova povratka: „Eno, dolazi na oblacima, i gledat će ga svako oko, i oni, koji ga probodoše, naricat će nad njim sva plemena zemaljska. Da, Amen.” (Otkrivenje 1,7, prijevod Ivan Šarić)

Što to znači da će Isus doći ”na oblacima”? Vjerojatno ono što mislite; oblaci. Nastojanje da se stvori neka vrsta alternativnog značenja ovih riječi je uzaludna. U stvari, sam Isus je govorio o ovome blizu završetka svoje službe na Zemlji, piše Compellingtruth.org

„Sin Čovječji, istina, odlazi kako je o njemu pisano, ali jao čovjeku onomu koji predaje Sina Čovječjega.“. Ta izjava duboko je uznemirila visokog svećenika, koji je objavio da se Isusa treba usmrtiti zbog toga. 

VIDI OVO: Kako će Isus izgledati kada se bude vratio?

Hoće li se Isus doći na oblacima? Povratak na oblacima nudi nam usporedbu na opis o kojemu Luka piše o Njegovom uznesenju na nebesa u Djelima apostolskim 1, 9-11: „Kada to reče, bi uzdignut njima naočigled i oblak ga ote njihovim očima. I dok su netremice gledali kako on odlazi na nebo, gle, dva čovjeka stadoše kraj njih u bijeloj odjeći i rekoše im: “Galilejci, što stojite i gledate u nebo? Ovaj Isus koji je od vas uznesen na nebo isto će tako doći kao što ste vidjeli da odlazi na nebo“.

Kao što je Isus uzašao na oblacima, isto tako će se i vratiti na oblacima. 

NAJNOVIJE!