„Ne budite dakle zabrinuti za sutra. Sutra će se samo brinuti za se. Dosta je svakom danu zla njegova.“ (Matej 6,34). 

Veliki teolog Charlie Brown rekao je slijedeće o brizi: „Razvio sam novu psihologiju…. Užasavam se dan po dan“. 

Sada bih htio citirati jednog aktualnog teologa, pokojnog doktora Martyna Lloyd-Jonesa, koji je rekao: „Ako dopustim da me moje brige o budućnosti spotaknu u sadašnjosti, kriv sam za brigu“. 

Mnogo je stvari koje se događaju u današnjem svijetu koje nam mogu uzrokovati brigu. Strahovi o širenju koronavirusa nam možda ne daju spavati. Na neke načine, mislim da ovakav virusni strah može biti gori od samog virusa. 

Tada imamo i osobne probleme. Probleme s poslom…. Probleme s obiteljima… probleme sa zdravljem…

VIDI OVO: Što Isus poručuje svima koji su zabrinuti i boje se?

Kako pobijediti strah i brigu?

Kako možemo pobijediti strah i brigu? Biblija nam nešto i o tome govori. Isus je sam o tome govorio u svom govoru na Gori: 

„Nemojte dakle zabrinuto govoriti: ‘Što ćemo jesti?’ ili: ‘Što ćemo piti?’ ili: ‘U što ćemo se obući?’ Ta sve to pogani ištu. Zna Otac vaš nebeski da vam je sve to potrebno. Tražite stoga najprije Kraljevstvo i pravednost njegovu, a sve će vam se ostalo dodati“ (Matej 6,31-33). 

Vjernici ne trebaju brinuti. Isus ne govori da se kršćani ne trebaju brinuti oko osnovnih stvari u životu. On ne kaže da ne trebamo misliti ili planirati budućnost.

VIDI OVO: Isus nam daje najbolji protuotrov za brigu

Biblija nas ohrabruje da budemo vrijedni, da štedimo novac i tako dalje, ali ono što Isus govori jest da se ne trebamo brinuti oko tih stvari. 

Briga ne produžuje vaš život; samo ga čini jadnijim. 

Autor: Greg Laurie; Izvor: Harvest.org