“Neka se ne uznemiruje vaše srce! Vjerujte u Boga i u me vjerujte! U kući Oca moga ima mnogo stanova. Kad ne bi bilo tako, zar bih vam rekao: ‘Idem da vam pripravim mjesto'” (Iv 14,1-2).

Mnogi od nas su se nebrojeno puta selili tijekom života, ali jednom kad dospijemo u nebo, nikada se više nećemo morati seliti.

Isus nam govori da je otišao pripremiti mjesto za nas i to je trajan dom. Jedna kršćanka je pitala: “Ako će tamo u nebu biti bezbrojno mnoštvo, kako Bog može načiniti prebivalište za svakoga? Kako može biti dovoljno prostora za toliko mjesta?”

Pogledajmo Isusove riječi na tu temu: “Idem da vam pripravim mjesto.” Te riječi trebale bi nam nešto značiti. Neki bibličari tumače kako je Isus ovdje mislio na “mnogo stanova”. To može i ne mora biti točno, ali ovo znam sigurno: Ako to Isus gradi, možemo biti sigurni da je to nešto slavno!

Dok zamišljate to mjesto koje naš Gospodin priprema za nas, ne zamišljajte zgrade od cigle ili nešto slično tome. Naprotiv, njegova prebivališta potpuno su od drugog kraljevstva. Kao ograničena ljudska bića, ne možemo zamisliti kraljevstvo u kojem tijelo bez zapreke prolazi kroz sve materijalne tvari. (Isus je to učinio nakon svoga uskrsnuća i on kaže da će u nebu naša proslavljena tijela biti poput njegova.)

To je kraljevstvo koje nijedan znanstvenik nije otkrio, kraljevstvo potpuno drukčije od ičega što možemo zamisliti.

Najvažnije što Isus želi reći o nebu jest: “To je dom! Živjet ćete vječno gdje ja živim.” “Kad odem te vam pripravim mjesto, vratit ću se da vas uzmem k sebi i da vi budete gdje sam ja” (Iv 14,3).

Jednostavno rečeno, u vječnosti za svakoga od nas postoji dom. Isus je u biti rekao: “Kad dođe taj dan – kad budete ovdje sa mnom – ja ću vam osobno pokazati što sam sagradio za vas.” To će doista biti veličanstveno!

Autor: David Wilkerson; Izvor: Worldchallenge.org