Iznevjerili ste Boga? Evo što trebate učiniti

Opet ste učinili isti grijeh i iznevjerili ste Boga? Nije vam svejedno što ste po tko zna koji put pali? Evo što trebate učiniti!

Prema rječniku, glagol “iznevjeriti” može značiti “razočarati, prekršiti riječ, izdati nečije povjerenje.” Mogu li vjernici razočarati, zatajiti i izdati Boga? Nažalost, možemo.

Sigurno ste nekoliko puta obećali Bogu da nećete ponoviti istu stvar nakon što ste Ga molili za oprost … i, nažalost, opet ste podbacili. Niste jedini! Iako smo opravdani po vjeri u Isusa Krista, i dalje smo nesavršeni i borimo se protiv ostataka stare prirode u nama.

Ako ste iznevjerili Boga … još ima nade za vas!

Kako se otac smiluje dječici, tako se Jahve smiluje onima što ga se boje. Jer dobro zna kako smo sazdani, spominje se da smo prašina. (Psalam 103, 13-14)

Poput zemaljskih roditelja, nebeski Otac želi iskazati milost svojoj djeci. Oni koji Mu dođu iskrena srca i priznaju grijehe, oprostit će im. Ako se borite s nekim lakozavodljivim grijehom, dođite Bogu i tražite oprost i oslobođenje.

Ako priznamo grijehe svoje, vjeran je on i pravedan: otpustit će nam grijehe i očistiti nas od svake nepravde. (1. Ivanova 1, 9)

Također, trebamo tražiti mudrost da znamo što učiniti kako bismo izbjegli ponavljanje pogrešaka. Jakov 1, 5 kaže: “Nedostaje li komu od vas mudrosti, neka ište od Boga, koji svima daje rado i bez negodovanja, i dat će mu se.”

Sotona uvijek koristi naše padove kako bi nam nametnuo krivicu da smo nedostojni pred Bogom i da više nema nade za nas. Ali Božja Riječ kaže:

Pristupajmo dakle smjelo Prijestolju milosti da primimo milosrđe i milost nađemo za pomoć u pravi čas! (Hebrejima 4, 16)

Hoće li nas Bog kazniti?
Foto: Pexels

Hoće li nas Bog kazniti?

Nema dakle, sada, više nikakve osude za one koji su u Isusu Kristu. (Rimljanima 8, 1)

Naše mane i neuspjesi nikada neće utjecati na Božju ljubav prema nama. Kada postanemo Božja djeca pokajanjem i vjerom u Isusa Krista kao Gospodina i Spasitelja, On nas nikada neće izbaciti ili ukloniti iz obitelji. Naš hod s Njim temelji se na Njegovoj pravednosti, a ne našoj.

Jer je i Krist jedanput pretrpio za grijehe, pravedan za nepravedne, da bi nas priveo Bogu; ubijen je u tijelu, ali oživljen je po Duhu. (1. Petrova 3, 18)

Njega koji ne okusi grijeha Bog za nas grijehom učini da mi budemo pravednost Božja u njemu. (2. Korinćanima 5, 21)

Ali bit će trenutaka kad Bog mora donijeti kaznu kao što bi to učinio svaki roditelj koji voli svoje dijete. To nije kazna, već disciplina koja vodi posvećenju.

Jer koga Gospodin ljubi, onoga i stegom odgaja, šiba sina koga voli. (Hebrejima 12, 6)

Ne bojte se doći Bogu. Ne trošite energiju pokušavajući prikriti neuspjeh. Trčite Mu, jer vas čeka raširenih ruku.

Biblija kaže da “pažljivo koračamo” i “radimo na svome spasenju sa strahom i drhtanjem”, ali to ne znači da se trebamo sakriti u mračni kutak sobe i bojati se obratiti Bogu. Bog obećava milost i milosrđe svima koji Mu se obrate. Bez Njega ne možemo ništa. Bez Njega smo ništa.

PROČITAJTE JOŠ:

NAJNOVIJE!