NaslovnicaDuhovnostJe li Bog ponekad umoran od naših molitvi?

Je li Bog ponekad umoran od naših molitvi?

Uvijek imamo neke potrebe. Je li Bog ponekad umoran od naših molitvi? Sluša li nas On svaki put dok Mu upućujemo molitve?

Svi trebamo nekoga tko će nas slušati bez ikakvog prosuđivanja i pristranosti. To očekujemo od nama dragih ljudi, ali ponekad ni oni nemaju vremena za nas. Zato je veliki blagoslov što uvijek možemo razgovarati s Bogom.

Da, Bog zna kroz što prolaziš. Uvijek Mu možeš sve reći. Možda nećeš čuti Njegov glas, ali On će te uvijek utješiti na Njegov način.

Je li Bog ponekad umoran od naših molitvi?

Isus je ispričao prispodobu o ustrajnoj udovici koja je neprestano tražila od suca da sasluša njezin slučaj (Luka 18, 1-8). “Neko je vrijeme odbijao”, rekao je Isus (r. 4). Konačno, sudac je odgovorio, ali samo zato što se želio riješiti žene: “obranit ću je da vječno ne dolazi mučiti me” (r. 5).

Je li to ono što Bog osjeća prema nama? Apsolutno ne. Naš nebeski Otac nije nimalo sličan sucu iz prispodobe. Bog se nikada ne umara slušati svoju djecu. Zapravo, Isus nam je rekao da nastavimo moliti, tražiti i kucati (Matej 7, 7).

Bog nije gluh. Čuje nas svaki put. 1. Ivanova 5, 14 kaže: “I ovo je pouzdanje koje imamo u njega: ako što ištemo po volji njegovoj, uslišava nas.” Stih 15 jednako je naglašen: “I znamo li da nas uslišava u svemu što ištemo, znamo da već imamo što smo od njega iskali.”

Ako Bog zna što radi, zašto odmah ne odgovori?

Zašto ne bismo odmah dobili odgovor? Rimljanima 8, 28 podsjeća nas da je Bog uvijek na djelu, radeći sve zajedno na svoju slavu i naše dobro. Ali ponekad treba neko vrijeme, jer Bog ima svoje razloge zašto odmah ne odgovori na naše molitve. Jedna izjava koja se često spominje kaže: “Božja kašnjenja nisu odgađanja, već pripreme.”

Što mislite koliko se puta Josip molio za izbavljenje tijekom ropstva i zatvora u Egiptu? Ipak, moramo je čekati nekoliko godina da Bog čudesno odgovori. Kroz sve godine, Bog je pripremao Josipa i duhovno ga izgrađivao. Koliko su često Abraham i Sara tražili od Boga – molili Ga – za obećanog nasljednika? Prošlo je dvadeset i pet godina prije nego što se Izak rodio. Ovakih je primjera u Bibliji jako puno.

Bogu ste vrijedni i dragocjeni

Njemu je važan vaš život. Stoga se nemojte ustručavati zazivati ​​Njegovo ime, jer onog trenutka kada otvorite svoje srce da uđe Njegova ljubav, doživjet ćete Njegovo ozdravljenje. Njegova prisutnost je veliki blagoslov.

Tako je strpljiv s vama i čekat će dok ne budete spremni za sljedeći korak. Ono što trenutno prolazite jednoga će dana postati svjedočanstvo. I što više sve dijelite s Bogom, to ćete više znati da je On sve vrijeme s vama. Zato se nastavite oslanjati na Njegova ramena. Nastavite razgovarati s Njim.

Sve dok Bog sluša, znači da On nešto radi za nas. Jednog dana sve će se suze u našim očima pretvoriti u radosno klicanje. Naš život je trenutno možda težak, ali nikad ne zaboravimo Božja obećanja. Nikada neće odustati od nas i nastavit će nas podupirati cijelim putem.

“Jer ja znam svoje naume koje s vama namjeravam – riječ je Jahvina – naume mira, a ne nesreće: da vam dadnem budućnost i nadu.” (Jeremija 29, 11)

PROČITAJTE JOŠ: