Jesu li Adam i Eva zaista postojali

Jesu li Adam i Eva uistinu postojali? Ako jesu, jesmo li mi zaista njihovi potomci i kako su onda nastale različite rase?

Biblija nam u Postanku 2 govori u stvaranju Adama i Eve. Postoji rasprava među kršćanima o tome kako to shvatiti. Neki to tumače doslovno, drugi dopuštaju više otvoreno tumačenje. Ipak, Biblija jasno kroz nekoliko mjesta govori da je bio jedan čovjek – Adam, od kojeg su nastali svi ljudi. U Djelima 17, 26 čitamo: „Od jednoga sazda cijeli ljudski rod da prebiva po svem licu zemlje; ustanovi određena vremena i međe prebivanja njihova“.

Preci

Stoga – da, Adam i Eva su zaista postojali, a svi oni koji žive na Zemlji su njihovi potomci. Adam i Eva su vjerojatno imali široku paletu gena. Širenje ljudi Zemlji nakon Noinog vremena je postalo takvo da je genetski bazen postajao sve uži. Svaki narod se razlikovao jedan od drugoga. Jedna od razlika bila je razlika u boji kože.

VIDI OVO: Tko su bila djeca Adama i Eve? Koliko ih je bilo?

Razlozi zbog kojih treba vjerovati u ovu istinu

Postoje dva razloga zbog kojih je dobro vjerovati da smo svi mi potekli od Adama i Eve. Prvi je da nas to podsjeća da mi zapravo nismo različitih rasa, već svi pripadamo jednoj rasi: ljudskoj rasi. Boje se mogu razlikovati, ali svi smo zapravo isti.

Drugi, trebamo Isusa jedino ako smo svi mi potomci Adama. Biblija kaže: „Zbog toga, kao što po jednom Čovjeku uđe u svijet grijeh i po grijehu smrt, i time što svi sagriješiše, na sve ljude prijeđe smrt“…

Svi smo po prirodi grešnici jer smo svi Adamovi potomci. Zbog toga trebamo Isusa. Njegova smrt na križu je za sve nas otvorila vrata raja. „Dakle, grijeh jednoga – svim ljudima na osudu, tako i pravednost Jednoga – svim ljudima na opravdanje, na život“! Adam je na ovaj svijet donio smrt. Isus je donio spasenje i vječni život.

Izvor: Biblword.net; Prijevod: Ivan H.