Kad vam Sotona priđe, samo mu šapnite ove riječi i past će na leđa zbunjen i bezglav

Kad vam Sotona priđe u želji da vas napadne, samo mu šapnite ove tri riječi i past će na leđa zbunjen i bezglav!

O neka bi vas Bog podučio što znači to ime Emanuel: “Bog s nama”. Emanuel – To je misterija mudrosti. Bog s nama.

Mudraci je gledaju i čude se. Anđeli je žele vidjeti. Ni jedan dubinomjer razuma ne može se spustiti ni do polovice njezine dubine.

Ni orlovska krila znanosti ne mogu letjeti tako visoko. Prodorno oko lešinara istraživanja ne može ga vidjeti.

”Bog s nama”: Sotona drhti kada čuje to ime

“Bog s nama” to je strava paklu. Sotona drhti na njezin zvuk. Njegove legije tek kratko lete. Crnoliki zmaj iz jame strepi pred njom. Neka sotona i dođe iznenada samo mu šapnite riječi: Bog s nama i past će na leđa zbunjen i bezglav. Sotona drhti kad čuje to ime.

“Bog s nama” to je radnikova snaga. Kako bi mogao propovijedati evanđelje? Kako bi mogao pregibati koljena za vrijeme molitve? Kako bi misionar mogao otići u strane zemlje? Kako bi mučenik izdržao pred vatrom? Kako bi osuđenik priznao svog Gospodara? Kako bi se čovjek mogao truditi kad bi mu se ta riječ oduzela?

“Bog s nama” to je utjeha patniku. To je melem njegovu bolu. To je ublaženje njegove muke. To je san koji Bog daje onima koje voli. To je odmor nakon napora i teškog rada.

“Bog s nama” sonet je vječnosti. To je ALELUJA nebesa. To je usklik proslavljenih, pjesma iskupljenih, zbor anđela i to je vječni oratorij velikog nebeskog orkestra.

Bog s nama!

Autor: Charles Spurgeon

PROČITAJTE JOŠ: