Moji će dušmani uzmaknuti čim te zazovem. Ovo sigurno znam: Bog je za mene!” Psalam 56,10

Nemoguće je riječima izraziti potpuni značaj ove divne izreke, ”Bog je za mene!” On je bio s nama prije nego je stvorio svijet, bio je s nama, inače ne bi dao svog ljubljenog Sina. Bio je s nama kad je žrtvovao svog Jedinorođenog, bio je s nama i kad je bio protiv Njega. On je bio s nama kada smo bili izgubljeni, ljubio nas je unatoč svemu.

On je bio s nama kada smo se bunili protiv Njega i kad smo dizali ruke na Njega. Bio je s nama, inače nas ne bi ponizio da pokoreni tražimo Njegovo lice. Bio je s nama u mnogim borbama.

Suočili smo se s mnogim opasnostima, napadale su nas kušnje, kako bismo opstali da On nije bio s nama? On je s nama cijelim svojim bićem, cijelom svojom svemoćnom ljubavlju, svojom nepogrešivom mudrošću, sa svojim božanskim svojstvima.

VIDI OVO: Bog je s tobom kamo god ideš

On je s nama, vječno i nepromjenjivo s nama; s nama će biti i onda kada će se plavo nebo sklopiti kao istrošena knjiga. A kako je On s nama, glas molitve će nam uvijek osigurati Njegovu pomoć.

To nije nesigurna nada nego dobro utemeljena sigurnost. Bog je za mene! Upravljam svoju molitvu k Tebi i čekam na odgovor, siguran da će doći i da će moji neprijatelji biti poraženi, jer ”Bog je za mene”.

O, vjerniče, kako si sretan što je Kralj kraljeva s tobom! Siguran si s takvim Zaštitnikom! Ako je Bog s tobom, tko može biti protiv tebe?

Autor: Charles Spurgeon