Kada ne razumijemo naše teške okolnosti i ono što Bog radi u našem životu, postoji jedna stvar koju možemo učiniti – vjerovati bez obzira na sve.

Gledate li ikada na svoje okolnosti i mislite li da ne postoji način kako bi Bog mogao nešto dobro učiniti iz njih? Kakvo dobro bi moglo doći iz bolesti, nezaposlenosti, slomljene obitelji ili drugih teškoća?

Iako ne možemo često puta razumjeti ono što Bog radi, postoji jedna stvar koju možemo učiniti; vjerovati da će On upotrijebiti naše situacije za svoje slavne svrhe. 

Premda se Pavlovo utamničenje činilo kao završetak prigoda za službu, Bog je zapravo upotrijebio to za daljnje širenje evanđelja.

Ne samo da je apostol bio u mogućnosti svjedočiti rimskim stražarima, već je njegovo utamničenje potaknulo druge na smjelo širenje evanđelja, bez obzira na to radi li se o dobrim ili lošim motivima.

VIDI OVO: Kako vjerovati u Boga kada se život raspada?

Kada se suočio s opasnošću smrtne kazne, Pavao je prepoznao da, bez obzira na to hoće li biti pogubljen ili će živjeti, to je bila još jedna prigoda za proslavljanje Gospodina. 

Pavlove reakcije dokazale su da je moguće u svakoj okolnosti živjeti na način koji će uzvisivati Isusa Krista. Isti onaj Duh Sveti koji je pomogao apostolu pomoći će svakom vjerniku danas.

Kada na život gledamo iz Božje perspektive, svaka poteškoća postaje prilika za vjerovanje u Njegove dobre svrhe, za potpunu ovisnost o Njemu i za reagiranje na način koji proslavlja i uzvisuje Krista. 

Autor: Charles Stanley; Izvor: Intouch.org