6 načina na koje Biblija pomaže vašem molitvenom životu

Svi znamo da se nikad ne molimo previše i da bismo se trebali više moliti. Kako Biblija pomaže vašem molitvenom životu? Kako je koristiti u molitvi?

Svi želimo učinkovitije moliti. Dolazimo Bogu u molitvi iz različitih razloga: da Mu se klanjamo, ispovijedamo grijehe i tražimo oprost, zahvalimo na blagoslovima, tražimo stvari za sebe i molimo za potrebe drugih. Zar ne bi li bilo divno da je Bog napisao priručnik o molitvi? Ali, jeste! Biblija je najtemeljitiji, najmoćniji molitvenik na svijetu.

Ako želite biti molitveni ratnik, onda morate biti obožavatelj Biblije. Što više pažnje posvećujemo čitanju i razmišljanju o Božjoj Riječi, to više vidimo kako se naš molitveni život mijenja.

Kako Biblija pomaže vašem molitvenom životu?

Za sve nas postoji jedna istina: učimo susresti Boga u Njegovoj Riječi. Posvetite više pozornosti Bibliji i vidjet ćete da će vas Bog početi pretvarati u osobu molitve. U nastavku donosimo 6 načina na koje Biblija pomaže vašem molitvenom životu.

1. Biblija će obnoviti vaše srce tako da možete razgovarati sa svetim Bogom

Biblija nam ukazuje na naš grijeh kako bi se mogao priznati. Također uklanja nečistoću koja se skuplja u našim srcima. Na to je mislio psalmist kada je rekao: “Kako će mladić čistim sačuvati put svoj? Čuvajući riječi tvoje” (Psalam 119, 9). Zato, poput njega, recimo: “U srce pohranih riječ tvoju da protiv tebe ne sagriješim.” (Psalam 119, 11)

2. Biblija će vas uputiti u molitvu

Biblija je puna specifičnih smjernica za ispravnu molitvu. Bog koji čuje i uslišava molitvu, spreman je pripremiti vaše srce za molitvu i kako da molite na način koji Ga časti.

Dok čitate o Božjoj veličini i Božjim odgovorima na molitvu za Njegov narod, vidjet ćete sve veću želju za razgovorom s Njim.

“Gospodine, nauči nas moliti!” (Luka 11, 1)

3. Biblija će dati sadržaj molitvama

Dok čitamo Bibliju, Gospodin nam govori i otkriva nam istinu. Molite se za ono što danas čitate! Na taj način čitanje Biblije i molitva postaju pravi razgovor sa živim Bogom.

4. Biblija će odgovoriti na mnoge stvari za koje molite

Odgovore na naša pitanja, sumnje i strahove često pronalazimo dok čitamo Božju Riječ.

“Tvoja riječ nozi je mojoj svjetiljka i svjetlo mojoj stazi.” (Psalam 119, 105)

5. Biblija će ojačati vašu vjeru

Božja obećanja su tu da se možemo držati za njih!

“A Bog moj ispunit će svaku vašu potrebu po bogatstvu svome, veličanstveno, u Kristu Isusu.” (Filipljanima 4, 19)

6. Biblija će vas spriječiti da tražite neke stvari

Istina sve pročišćava i posvećuje molitveni život. Božja Riječ nas usmjerava na Boga i Njegovu volju. Ako želite znati što Bog misli, čitajte Bibliju, i, ako želite razmišljati kao što Bog razmišlja … nastavite čitati!

Kako se moliti pomoću Biblije?

Sa svakim biblijskim stihom možemo učiniti jednu od ove tri stvari. Možete se radovati i zahvaljivati ​​Bogu na Njegovom karakteru i blagoslovima. Možete se pokajati za svoje grijehe. Možete zatražiti nove milosti i Njegovu pomoć. Učinimo to na stihu iz 104. psalma.

“Blagoslivljaj Jahvu, dušo moja, Jahve, Bože moj, silno si velik! Odjeven veličanstvom i ljepotom.” (Psalam 104, 1)

Kako biste se mogli moliti kroz ovaj stih? Na prvu, možda nećete vidjeti ništa drugo nego samo da hvalite Boga. “Dragi Bože, Ti si silno velik. Odjeven si veličanstvom i ljepotom. Amen.” Ali pokušajte kroz tri koraka u nastavku.

1. Raduj se

Gospodine, Ti si me blagoslovio više nego što zaslužujem. Kakva privilegija je što Te mogu zvati svojim Bogom. Hvala Ti što si me učinio malo nižim od anđela i primio me u Tvoju obitelj.

2. Pokaj se

Oprosti mi na svim grešnim mislima, riječima i djelima. Žao mi je što sam često nezahvalan i uzimam Tvoje blagoslove zdravo za gotovo.

3. Traži

Bože, po svojoj milosti i dobroti odgovori na moje molitve. U skladu s Tvojom voljom daruj mi ono što tražim od Tebe. Pomozi da time posvjedočim drugima koliko si velik i moćan.

Očito je da se neki stihovi lakše primjenjuju u molitvi od drugih. Psalmi su izvrsni za molitve. S ova tri koraka, u Bibliji se svaki stih može koristiti kao poticaj za molitvu.

PROČITAJTE JOŠ: