Kako nam Bog pomaže moliti?

Bog nam daje privilegiju da dođemo u Njegovu prisutnost kad svoj život predamo Kristu. Kako nam Bog pomaže moliti?

Neki misle da je molitva dužnost. Drugi je smatraju brzim rješenjem. Istina je da je molitva način da razgovarate sa svojim nebeskim Ocem bilo kad i bilo gdje.

Razmislite o odnosu s najboljim prijateljem: razgovarate s njim, slušate što ima za reći i uživate u zajedničkom druženju. Da bi ta veza rasla i bila zdrava, potrebna je komunikacija. Isto vrijedi i za vaš odnos s Bogom. Trebate razgovarati s Njim.

Zašto se ponekad osjećamo kao da naše molitve ne idu dalje od stropa? Mi govorimo Bogu, ali sluša li nas? Istina je da je Gospod uvijek pažljiv na molitve svoga naroda. On nas je pozvao da smjelo dođemo u Njegovu prisutnost. Štoviše, On je također obećao da će nam pomoći dok molimo.

Bog želi da razgovarate s Njim! 

Razgovor s Bogom uvijek je moguć, jer je Isus Krist uklonio prepreku između nas i Boga – prepreku uzrokovanu našim grijesima. Vidite, grijeh nas dijeli od Boga i zbog toga nemamo pravo doći pred Njega. Ali svojom smrću na križu, Krist je platio kaznu za naše grijehe i uklonio prepreku. Bog nam daje privilegiju da dođemo u Njegovu prisutnost kad svoj život predamo Kristu.

Pristupajmo dakle smjelo Prijestolju milosti da primimo milosrđe i milost nađemo za pomoć u pravi čas! (Hebrejima 4, 16)

Ako to nikada niste učinili, zamolite Isusa da danas uđe u vaš život. Vjerujte da vas Bog sada pozdravlja u svojoj prisutnosti i obećava da će vas čuti. On ne može lagati. Biblija kaže: “I ovo je pouzdanje koje imamo u njega: ako što ištemo po volji njegovoj, uslišava nas” (1. Ivanova 5, 14).

Kako nam Bog pomaže moliti?

1. Naš nebeski Otac nam je dao svoju Riječ da nas nauči kako mudro i učinkovito moliti. U Riječi nalazimo smjernice za molitvu u Božjim izravnim zapovijedima, opise Njegovih putova i misli, primjere biblijskih likova i biblijske principe koji nas uče kako primijeniti božansku istinu na svako područje našeg života.

2. Bog nam je dao mnoga obećanja u svojoj Riječi. Ona nas uvjeravaju da će upravljati našim putovima (Izreke 3, 5-6), ispuniti naše potrebe (Filipljanima 4, 19), dati nam mudrost (Jakov 1, 5), odgovoriti na naše molitve (Ivan 14, 13) i učiniti sve da budemo jednaki slici Njegovog Sina (Rimljanima 8, 28-29).

3. Duh Sveti posreduje za nas, jer zbog naše ljudske slabosti ne znamo uvijek moliti onako kako bismo trebali (Rimljanima 8, 26-27). On uzima naše pogrešne zahtjeve i preoblikuje ih prema Božjoj volji.

4. Naš Gospodin i Spasitelj Isus Krist sjedi zdesna Bogu Ocu kao naš Veliki svećenik, posredujući u naše ime (Hebrejima 7, 25-26).

Nikada nismo sami kada se molimo, jer Trojstvo djeluje u naše ime. Nevjerojatna privilegija je doći u Božju prisutnost i nemaju je svi ljudi na zemlji. Sljedeći put kada dođete u molitvi Bogu, sjetite se da je to božanski sastanak sa Svemogućim Bogom.

PROČITAJTE JOŠ: