Kako nam Bog pomaže moliti?

Kako nam Bog pomaže moliti?
Foto: Unsplash

Možemo biti sigurni da Bog čuje naše molitve. On je onaj koji nam pomaže moliti tako što nam daje svoju Riječ i obećanja u njoj da bismo znali kako učinkovito moliti.

Zašto se ponekad osjećamo kao da naše molitve ne idu dalje od stropa? Mi govorimo, ali sluša li nas Bog? Istina je da je Gospod uvijek pažljiv na molitve svoga naroda. On nas je pozvao da smjelo uđemo u Njegovu prisutnost. Štoviše, On je također obećao da će nam pomoći dok molimo.

1. Naš nebeski Otac nam je dao svoju Riječ da nas nauči istini kako bismo znali kako mudro i učinkovito moliti. U Riječi nalazimo smjernice za molitvu u Božjim izravnim zapovijedima, opise Njegovih putova i misli, primjere biblijskih likova i biblijske principe koji nas uče kako primijeniti božansku istinu na svako područje našeg života.

PROČITAJTE: Bog odgovara na molitve

2. Bog nam je dao mnoga obećanja u svojoj Riječi. Ona nas uvjeravaju da će upravljati našim putovima (Izreke 3, 5-6), ispuniti naše potrebe (Filipljanima 4,19), dati nam mudrost (Jakov 1, 5), odgovoriti na naše molitve (Ivan 14, 13) i učiniti sve da budemo jednaki slici Njegovog Sina (Rimljanima 8, 28-29).

3. Duh Sveti posreduje za nas, jer zbog naše ljudske slabosti ne znamo uvijek moliti onako kako bismo trebali (Rimljanima 8, 26-27). On uzima naše pogrešne zahtjeve i preoblikuje ih prema Božjoj volji.

4. Naš Gospodin i Spasitelj Isus Krist sjedi zdesna Bogu Ocu kao naš Veliki svećenik, posredujući u naše ime (Hebrejima 7, 25-26).


Nikada nismo sami kada se molimo, jer Trojstvo djeluje u naše ime. Nevjerojatna privilegija je doći u Božju prisutnost i nemaju je svi ljudi na zemlji. Sljedeći put kada dođete Gospodu u molitvi, sjetite se da je to božanski sastanak sa svemogućim Bogom.