Bog gleda na naš posao i bitno mu je kako ga obavljamo. Činimo li stvari samo za sebe, da ih drugi primijete, ili radimo za Njega?

Razgovori na radnim mjestima obično se vode oko postignuća, prepoznavanja i napredovanja, kao i o energiji koju ljudi ulažu kako bi postigli svoje ciljeve.

Premda naša kultura cijeni duh nadmetanja i ambicioznosti koja je potrebna kako bi čovjek nešto postigao, to nisu kvalitete prema kojima Bog ocjenjuje naša djela. 

Bog svoju djecu poziva na način razmišljanja i življenja koji je drugačiji od načina kako razmišlja i živi ovaj svijet, što je jedno od obilježja da pripadamo Bogu. Bog nas poziva na služenje; na služenje Gospodinu Isusu Kristu. S obzirom na to, trebamo nesebično služiti drugima, bez obzira na to cijene li nas oni ili ne. 

VIDI OVO: Bog vidi ono što radite na poslu

Sam Krist je naš primjer. On je sišao sa slavnih nebesa, preuzeo ljudsko obličje i ponizio se kako bi postao poslušan sluga svome nebeskom Ocu, zbog čega je kasnije čak i umro na križu. Svi oni koji pripadaju Kristu, trebaju oponašati Njegovu skromnu poniznost i demonstrirati je Ocu. (Filipljanima 2, 3-8) 

Bez obzira na posao kakav radimo, trebamo se prisjetiti da smo za naše ponašanje i marljivost, odgovorni nebeskom Ocu. Boga zadovoljava kada vidi da radimo ”marljivo, kao da radimo za Gospodina” (Kološanima 3, 23) i za dobrobit drugih.

S ovakvim stavom sluge, manju ćemo važnost stavljati na nas same, a veću ćemo stavljati na ljude koji su oko nas, koji će zbog toga vrlo vjerojatno, kroz naša djela vidjeti odraz Krista. 

Autor: Charles Stanley; Izvor: Intouch.org