Biblija ne kaže da Bog koji je ljubav šalje bilo koga u pakao, a ipak mnogi tamo idu. No, ne idu tamo zato što ih Bog šalje. To je mjesto za one koji su odbacili Isusa Krista i nemaju uopće ljubavi za Boga.

Kad kažete da Bog ljubi, zapravo ste opisali Boga samo djelomično. Bog je također pravedan i pošten i svet. A ako mislite da možete prekršiti sve Božje atribute, a sa druge strane ovisiti o Njegovoj ljubavi koja će vas spasiti, tada ste potpuno u krivu. Zato što ne možete u isto vrijeme ljubiti i vrijeđati Boga. Bog nam kaže da smo grešnici i da ne možemo doći u Njegovu prisutnost, ako ga ne potražimo, jer smo odvojeni od Njega.

Mislite li da će vas Bog dovesti u svoju prisutnost nakon što ste ga ignorirali i okrenuli mu leđa? Ne. On je sveti Bog. Morao je dati svog Sina da položi svoj život na križu za naše grijehe, i ako odbacite jedini način na koji vas On može spasiti, tada morate razumjeti da je ovo pravo mjesto za vas.

Zato nemojte reći da Bog pun ljubavi šalje ljude u pakao. Radije priznajte da je Bog svet, i ako ne ispunjavate Njegov standard ne možete ući u Njegovo kraljevstvo. To bi vam trebalo biti veoma jasno. Siguran sam da u vašem domu postoji neki standard i da postoje neki ljudi koje ne biste rado pustili u vaš dom. Bog čini istu stvar. Morate zadovoljiti Njegov standard ako želite u raj.

Postoji samo jedno mjesto za izgubljene ljude koji su odbacili Gospodina Isusa Krista, i to zajedno sa sotonom i njegovim demonima. Nemojte reći da će vas Bog pun ljubavi poslati u pakao – jer neće. Ono što će vas poslati u pakao je činjenica da ste grešnik, a vi to ne želite priznati. To je problem sa čovječanstvom. To je sebična volja, želja da idete svojim vlastitim putem. Ipak, Bog vam je osigurao pravi put da dođete k Njemu. Kad god to poželite, Bog koji ljubi će vas spasiti.

Autor: Dr. J. Vernon McGee