Kako možemo znati kakav je Bog? Mnogi ljudi danas imaju svoju vlastitu predodžbu o Njemu, koju su dobili na temelju svojih osobnih zamisli, razmišljanja i želja.

Neki ne žele da se bilo tko miješa u njihove pretpostavljene percepcije Boga. To nije ništa novo; bilo je istinito u prvome stoljeću kao što je i danas. 

Isus je došao svome narodu, Židovima. No usprkos svjedočanstvu Ivana Krstitelja, da je Krist bio netko tko je veći od njega i da je postojao davno prije nego što je Ivan došao na Zemlju, oni Ga nisu željeli.

Naš Spasitelj došao je kako bi umro, da bi spasio one koji bi povjerovali u Njega, no On je isto tako došao kako bi nam pokazao Oca. Isus ima i znanje i autoritet za ovo, jer On jest Bog Sin i jedini koji je vidio i koji u potpunosti poznaje Boga Oca. 

VIDI OVO: Postoji li Bog? Evo što kažu dokazi

Stoga, ako želite znati i razumjeti tko Bog jest, gledajte na Isusa. Ne samo na evanđelja i zapise o Njegovom ranom životu, već čitajte cijeli Novi zavjet. To je najbolji način kako ćete biti sigurni da niste prevareni u svome poimanju Boga.

Biti suočen s istinom sada je puno bolje nego prekasno otkrivanje istine o tome da ste slijedili pogrešnog boga. 

Autor: Charles Stanley; Izvor: Intouch.org