Ova istina je više od lijepe misli. To je sam ključ za vaše izbavljenje iz svake bitke koja bjesni u vašoj duši!

“(Gospodin) me na polje prostrano izvede, spasi me, jer sam mu mio” (Ps 18,20).

Kakve divne, ohrabrujuće riječi! Ocu smo mili! U ovom slučaju, David je upravo prošao kroz strašno vrijeme testiranja. Šaul je raspisao nagradu za njegovu glavu te je bježao da spasi život. Ali Bog je došao grmeći kako bi ga spasio te je mogao reći: “Razlog zašto me je Bog izbavio od svih mojih neprijatelja je u tome što sam mu dragocjen. Mio sam mu!”

PROČITAJTE: ”Za tebe sam otišao na križ! Da te otkupim, dao sam svoj život!”

Te riječi odzvanjaju čitavom Riječi: “Mili su Jahvi oni koji se njega boje, koji se uzdaj u dobrotu njegovu” (Ps 147,11). I ponovno: “Mio je Jahvi narod njegov” (Ps 149,4).

Mogu vas pokušati uvjeriti da ste mili Bogu govoreći vam: “Dragocjeni ste Gospodinu!” Možda mislite: “Pa, to je lijepa misao. Kako slatko!” Ali ova istina je i više od lijepe misli. To je sam ključ za vaše izbavljenje iz svake bitke koja bjesni u vašoj duši, tajna kako ući u počinak koji vam je Bog obećao. Dok to ne dohvatite kako bi to postala temeljna istina u vašem srcu, nećete moći opstati pred onim što je ispred vas u ovo zlo vrijeme.

“Ne boj se, jer ja sam te otkupio; imenom sam te zazvao: ti si moj! Kad preko vode prelaziš, s tobom sam; ili preko rijeke, neće te preplaviti. Pođeš li kroz vatru, nećeš izgorjeti, plamen te opaliti neće” (Iz 43,1-2).

Upravo sada možda prolazite kroz duboke vode i bojite se da ćete biti uništeni. Ali razumijte iz Riječi Božje da Bog uvijek ne smiruje vode i ne sprečava bujice. I uvijek ne gasi vatru. Ali obećava da će ići s vama kroz sve to.

Autor: David Wilkerson; Izvor: Worldchallenge.org