Apostol Pavao govori mladome pastiru po imenu Timotej: „Bij dobru bitku vjere“. (1. Timoteju 6, 12) No ta se zapovijed ne odnosi samo na pastire; svaki vjernik treba biti vjerni Kristov vojnik. Razlog tomu je taj što smo u ratu; ne protiv ljudi, već protiv duhovnih, zlih sila. (Efežanima 6, 12) 

Taj je rat započeo kada su se sotona i njegovi anđeli pobunili protiv Boga. Nakon toga je sotona kušao Evu i naveo je na neposlušnost prema Bogu.

Kao rezultat neposlušnosti Adama i Eve, Zemlja je bila prokleta, a cijela ljudska rasa bila je iskvarena grijehom. Od toga dana, vodi se rat za istinu i pravednost. 

Iako se često možemo osjetiti nadvladano od strane iskušenja i prijevara, Isus je prikazao kako hodati putem pobjede kada je Njega kušao sotona u pustinji. (Matej 4, 1-11) Isus je upotrijebio samo jedno oružje koje je moglo pobiti svaku laž i mamljenje; Božju Riječ

To je isto ono snažno oružje koje je nebesko Otac dao nama za vođenje dobre bitke vjere. Kada na naše svakodnevne borbe gledamo kroz biblijske naočale, s punim pouzdanjem u autoritet i pouzdanost Riječi, možemo pobjeći od grijeha, ići za pravednošću i stajati čvrsto zbog istina vjere. 

Autor: Charles Stanley; Izvor: Intouch.org