“On je moj sin; ne sin ISIL-a.”

Ovo je izjavila Umm Al’aa, 40-godišnja kršćanka iz Iraka koja je rodila dječaka nakon što je silovao vojnik ISIS-a u Gogjali, Irak.

Govoreći za CNN, Umm Al’aa (nije njezino pravo ime radi zaštite obitelji) je rekla da kada njen sin odraste, nikad mu neće reći tko je njegov pravi otac.

Djetetu će dati ime Mohammed, po svom mužu, iračkom vojniku koji je ubijen 1. studenog tijekom borbe u predgađu istočnog Mosula, gdje se iračke i koalicijske snage bore protiv boraca Islamske Države (ISIL-a).

Umm Al’aa je rekla da je Mohammedov pravi otac vojnik ISIL-a koji je silovao dok je bila zarobljena od strane terorističke grupe.

Unatoč ovome, rekla je da sebi nikad ne bi dozvolila da abortira, jer je svoje nerođeno dijete već smatrala dijelom svoje obitelji, isto koliko i svoje druge sinove i kćeri.

Za CNN je izjavila kako je već bila u ulozi i majke i bake kada je ISIS osvojio njeno rodno mjesto 2014.

Rekla je da su ih teroristi napali kada su odbili zavjetovati se na odanost džihadistima, jer nisu postupili kao njihovi susjedi.

Jednog dana rekla je da su teroristi napali njenu mladu kćer i upravo su se spremali da je siluju kada ih je njihov zapovjednik zaustavio i rekao “Nama treba majka”. Umm Al’aa nije bila kući u to vrijeme.

Ali nekoliko dana kasnije, teroristi su uočili Umm Al’aa i kidnapirali je.

Rekla je da je godinu i pol dana živjela kao zatvorenica. Onda jedan od militanata pretukao i silovao.

“Pokušala sam se boriti, plakala sam jako. Jako je boljelo, bila sam dosta prebijena, ali nisam mogla ništa učiniti.”, rekla je za CNN.

Već je bila trudna kada je oslobođena.

Unatoč svom stanju, Umm Al’aa je bila ispunjena radošću što je mogla ponovo biti sa svojom obitelji. Ipak, njihova sreća se završila kada je njen muž poginuo u borbi.

“Mnogo me je volio. Moje najbolje sjećanje na njega je koliko me je volio i poštivao”, rekla je o svom suprugu. “Da, mi smo siromašni ljudi, ali smo sretni.”

IZVORChristian Today