7 laži o čitanju Biblije koje vam Sotona želi podvaliti

Biblija je živa, istinita Božja Riječ. Ona je duhovna hrana svakome vjerniku. Zato se Sotona trudi podvaliti laži o čitanju Biblije.

Iako sam odrastao u kršćanskoj obitelji, počeo sam čitati Bibliju tek kada sam se nanovo rodio. Prije toga sam je čitao samo u crkvi za vrijeme mise.

Sotona ne želi ništa drugo nego da ljudi NE čitaju Bibliju. Njegovo oružje protiv nas je da vjerujemo u laži o Bibliji. U nastavku donosimo koje su to laži.

7 laži o čitanju Biblije koje vam Sotona želi podvaliti

1. Bibliju je teško razumjeti i zato je nemoj čitati

Da bismo upoznali Boga i Njegovu volju, trebamo što više čitati Njegovu Riječ. Kada neko poglavlje ili biblijsku knjigu pročitamo više puta, a usput poslušamo i neku propovijed iz nje, sigurno ćemo je bolje i više razumjeti.

2. Nemaš vremena

Tempo naših života mnogo je više pod našom kontrolom nego što smo možda svjesni. I nikad nemamo previše vremena za stvari koje su nam najvažnije. NIKADA! Tjedno se posvetite proučavanju Biblije i svaki dan odaberite vrijeme u kojem ćete pročitati nekoliko poglavlja. U tome vam može pomoći ovaj plan čitanja Biblije.

3. Biblija nije istinita

Ovo je najveća laž koju Sotona želi podvaliti. On kao otac laži od Biblije želi učiniti jednu običnu knjigu. Ali Biblija je knjiga nad knjigama, Božja Riječ upućena nama koji u Njega vjerujemo.

PROČITAJTE: Kako znamo da je Biblija istinita?

4. Već znate, pa nemojte čitati

Pročitao sam Bibliju puno puta. Svaki put kada je čitam, pronađem novu istinu ili mi govori na drugačiji način. Odlomke za koje mislim da znam, vratim se i shvatim da sam propustio detalj.

5. Dosadno je čitati Bibliju

To sam mislio kada sam bio mlad. Slušao bih evanđelje u crkvi i bilo mi je dosadno. Ali, kao odrasla osoba, vidim kako je Biblija povezana od prve do zadnje rečenice i kako cijela knjiga pokriva teme i istine. Moje iskustvo mi govori da je Božja Riječ živa i da mi Bog otkriva točno ono što trebam čuti kada to trebam čuti, bez obzira na to koji odlomak u Njegovoj Riječi čitam.

6. Biblija nije relevantna za moj život

Biblija je napisana prije puno stoljeća, ali Biblija ostaje relevantna usprkos svemu. “Sve je Pismo nadahnuto od Boga i korisno za poučavanje, za karanje, za popravljanje i za odgajanje u pravednosti.” (2. Timoteju 3, 16) Zbog toga možemo biti sigurni da Biblija ima puno toga za reći o životu u dvadeset prvom stoljeću.

7. Biblija je samo hrpa pravila

Stari zavjet sadrži hrpu zakona, ali kada pogledate te zakone oni su bili da Izraelce održe čistima, zdravima i u dobrom odnosu s Bogom i ljudima. Toliko je mudrosti u nekim od tih zakona. I Novi zavjet nam govori da zakon trebamo da nam pokaže koliko ga sami ne možemo slijediti i koliko smo zapravo grešni. SVI trebamo Spasitelja. Zakon nas zapravo upućuje na Krista, jer je On jedini koji je živio savršen život i ispunio zakon.

Pretplati se
Notify of
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare