Majka podijelila posljednje riječi sina koji je izvršio samoubojstvo
Foto: Facebook

Jedna majka je podijelila posljednje riječi svog sina koji je oduzeo sebi život nakon što je trpio “maltretiranje”.

Simon Brooks (15) je pitao majku Julie Steward: ”Mama … hoću li umrijeti?”, nakon što je uzeo koktel lijekova, piše The Sun.

On je umro u bolnici, a njegova majka je sada progovorila o vršnjačkom nasilju koje je trpio:

”Simona su maltretirali cijeli život. Bio je veseo dječak, ali nije uvijek razumio društvene situacije. Bio je vrlo pričljiv i puno se više družio s odraslima nego s osobama njegovih godina i mislim da je zbog toga postao meta. Ali on je bio dobra osoba i imao je vrlo dobru grupu bliskih prijatelja.

VIDI OVO: Dječak (10) počinio samoubojstvo zbog zlostavljanja vršnjaka: Majka ne može doći k sebi nakon prizora koji je ugledala

Zlostavljanje je preraslo u fizičko nasilje

Julie je ispričala kako je njen sin maltretiran u osnovnoj školi, gdje su ga razredni kolege “zvali pogrdnim imenima” i “krali mu torbu”.

Ali zlostavljanje je preraslo u fizičko nasilje u srednjoj školi, objasnila je Julie. Morali su preći na obrazovanje kod kuće, s čime se Simon složio malo prije tragičnog dana, 28. ožujka 2014. godine.

Nakon škole je dječak popio smrtonosnu kombinaciju lijekova

Tog dana je Simon nakon škole popio smrtonosnu kombinaciju lijekova.

1 year on the pain doesn't change. . 21 today but forever 15

Gepostet von Julie Steward am Samstag, 15. Februar 2020

Prisjećajući se užasnog trenutka kad se Julie vratila kući i pronašla hitne službe napolju, rekla je Wales Online:

”Utrčala sam unutra, a Simon je sjedio za trpezarijskim stolom i razgovarao s liječnicima. Pokazalo se da ga je prijateljica porukom pitala zašto nije u školi i rekao joj je što je učinio. Poslao je poruku u kojoj je rekao da je to učinio i da želi biti s Bogom. Rekla je svojoj mami, koja je uspjela saznati gdje živimo, i pozvala policiju. Kad sam stigla kući, nitko nije mislio da je to ozbiljno. Simon je govorio o maltretiranju u školi, govoreći da mu je bilo dosta – ali nije bilo osjećaja hitnosti. Morali smo čekati sat vremena da stigne hitna pomoć. Nitko nije mislio da je to velika stvar jer je bio svjestan i surađivao je s hitnim službama. Gledajući unazad, voljela bih da sam ga odvukla u kupaonicu i natjerala ga da povraća.”

VIDI OVO: Zlostavljani dječak (14) izvršio samoubojstvo pred očima 50-ero djece

Simon je prebačen u bolnicu, a zatim je prebačen na Odjel intenzivne njega Sveučilišne bolnice u Cardiffu, gdje je stavljen u induciranu komu. Nažalost, umro je dva dana kasnije.