Molitva koju trebate moliti dok čekate na Gospodina

Psalmist je vapio Bogu u molitvi, a tako bismo trebali i mi. Ako u nekoj situaciji čekate na Gospodina, ovo je molitva za vas.

Nalazite li se trenutno na mjestu čekanja? Možda čekate odgovor za posao, za iscjeljenje, za obnovu nekog odnosa ili mudrost kako biste znali u kojem smjeru nastaviti. To mjesto čekanja je mjesto s kojim smo svi upoznati. To je mjesto na kojem se često nađemo tijekom našeg života.

Iako nam je to mjesto poznato i poznajemo ga jako dobro, često dok čekamo možemo postati iscrpljeni. Ponekad naša srca postanu otežana brigama i sumnjama. Ponekad se možda pitamo je li nas Bog zaboravio ili odustao od nas.

Psalmist je također poznavao to mjesto čekanja. Njegov vapaj: „Ta dokle, Jahve, dokle ćeš me zaboravljati? Dokle ćeš skrivati lice od mene?“ (Ps 13,1) jest takav da odjekuje u našem vlastitom srcu. Psalmist je vapio Bogu u molitvi, a tako bismo trebali i mi. Ako ste na mjestu čekanja, ovo je molitva za vas.

VIDI OVO: Molitva zaštite: 5 molitvi za zaštitu tijekom oluja života

Oče koji si na nebesima,

dolazim pred tebe sa srcem koje je ispunjeno s toliko pomiješanih misli i osjećaja. Napeta sam i nesigurna u vezi toga što trebam činiti i u kom smjeru trebam ići. Osjećam se slabo i bespomoćno. Nemoćno. Brinem se oko toga što će se sljedeće dogoditi i hoću li imati snage da se s tim nosim. Duboko u sebi se pitam: koliko ću dugo biti ovdje? Hoću li zapeti i ostati zauvijek na ovom mjestu čekanja? I zašto sam uopće ovdje? Što se događa, Gospodine? A najviše od svega se pitam gdje si? Zašto ne odgovaraš na moje vapaje?

Ali, čak i kad molim ovako, znam da si upravo tu gdje si rekao da ćeš biti zauvijek. Nikada me nisi napustio i nikada me nećeš ostaviti. Ti čuješ moje vapaje. Ustvari, ti poznaješ misli u mojem srcu prije nego što ih uopće pomislim. Ti točno znaš što se događa, zašto sam ovdje i što će se dogoditi sljedeće. Sve je pod tvojom suverenom zaštitom i kontrolom. Ništa se ne događa izvan tvog znanja i volje. Čak ni vlas s moje glave ne pada bez tvoje volje. Ništa te ne može iznenaditi ili zateći. Uključujući ovaj problem upravo ovdje, upravo sada. Ti znaš zašto sam ovdje dok čekam, i ti si obećao da ćeš to koristiti za svoju slavu i za moje dobro.

VIDI OVO: Molitva da se vrši Božja volja u tvome životu

Oprosti mi za sve moje sumnje, brige i strahove. Oprosti mi moju nestrpljivost dok čekam na ovom mjestu. Oprosti mi što dovodim u pitanje priču koju si napisao za mene. Oprosti mi što ne tražim tvoje lice i što dopuštam da se borbe ispred mene čine veće i snažnije od tvoje milosti za mene. Očisti moje srce od svega što me udaljava od tebe. Pomozi mi da uvidim načine na koje sam pokušavala biti sama svoj bog i sama svoj spasitelj. Pomozi mi da vidim lažne idole koje sam uzdigla da bih im se klanjala i služila umjesto tebi. Pomozi mi da prepoznam stvari za koje se upravo sada držim i mislim kako ih moram imati da bih se osjećala sretnom, pomozi mi da se pokajem i odvratim od njih.

Vjerujem, pomozi mojoj nevjeri! Pomozi mi da zapamtim da je dobro čekati na tebe. Kao što je prorok napisao u Tužaljkama: „Dobro je u miru čekati spasenje Jahvino!“ (Tuž 3,26). Dok čekam, pomozi mi da zapamtim i počivam na spasenju koje si providio za mene kroz Krista. Pomozi mi da zapamtim da ista milost koja me spasila na križu je ista milost koja me podupire i danas. I da je ista milost na djelu u meni čak i sada, i oblikuje me u sliku tvoga Sina. I bez obzira na to što se događa, bez obzira na moje trenutne okolnosti, pod okriljem tvojih krila sam sigurna. Ne postoji ništa što me može odvojiti od tvoje ljubavi. Ništa i nitko me ne može ugrabiti iz tvoje ruke.

VIDI OVO: Molitva za situacije kada život izgleda kaotično

Podari mi radost koja dolazi od poznavanja tebe i toga što ti poznaješ mene. Ispuni moje srce s evanđeoskom radošću. Ojačaj me svojom riječi. Neka riječi psalmista budu istinite za mene: „U Jahvu ja se uzdam, duša se moja u njegovu uzda riječ“ (Psalam 130,5).

Pomozi mi da ti ostanem vjerna na ovom mjestu dok čekam. Pomozi mi da ti služim i živim za tebe, čak i na ovoj raskrsnici svog života. Pomozi mi da čekam koliko god je potrebno.

Sve ovo te molim zbog Isusa i u Njegovo ime,

Amen.

Autorica: Christina Fox; Prijevod: Vesna L.; Izvor: Ibelieve.com

NAJNOVIJE!