Molitva za hrabrost

Danas je sve što imamo. Sutrašnji dan je svima nepoznat i mnogi se boje toga nepoznatog. Ova molitva za hrabrost može utišati vaše strahove.

Zato što ne znaju što bi se sutra moglo dogoditi, mnogi se boje budućnosti. Uplašeni su dok čekaju dijagnozu, novi posao, ishod veze, da se popravi stanje u svijetu …

Ne znamo hoćemo li i kada biti izliječeni od naših bolesti. Nismo sigurni hoće li doći do financijskog blagoslova. Ne znamo kada će rat završiti … Ono što znamo je: Bog je vjeran cijelo vrijeme. Jučer, danas i sutra On je nepromjenjiv. Obećava da će nas voditi putem kojim bismo trebali ići i da će nam dati mudrost kada zatražimo. Za svako “nepoznato” u našem životu možemo se obratiti Njemu za hrabrost i snagu.

Molitva za hrabrost

Ako vam je potrebna hrabrost, donosimo molitvu koja vas može nadahnuti da dođete Bogu i predate vašu situaciju u Njegove ruke.

Nebeski Oče, danas dolazimo k Tebi i molimo Te za hrabrost. Dok se suočavamo s mnogim nepoznanicama, više od svega potrebna nam je Tvoja snaga i vodstvo. Iznad mudrosti svijeta, trebamo Tvoju mudrost. Pomozi nam da se uzdamo u Tvoje putove, znajući da imaš sve odgovore za vjeru i život. Dok ulazimo u nesigurna područja našeg zdravlja, naših financija, naših odnosa i naše vjere, tražimo Tvoju opskrbu i mir.

Nad svakim zdravstvenim problemom, dijagnozom, liječenjem i zahvatom molimo za hrabrost da se suočimo sa svime što je pred nama. Molimo da sve liječnike i medicinsko osoblje vodi Tvoj Duh tako da postave točne dijagnoze i daju prave medicinske savjete. Ukloni strah od bolesti ili prolaska kroz teške tretmane. Uvijek nas podsjeti na Tvoju ljubav i prisutnost u svakom trenutku. Tebi predajemo svoja tijela i molimo za ozdravljenje. Znamo da si Ti Bog svake utjehe i Bog koji liječi. Hvala što si s nama na svakom koraku.

Što se tiče naših financija, molimo za mir i opskrbu kroz svaku kušnju. Pomozi nam da svaki nedostatak novca shvatimo kao ispit vjere, pouzdajući se u Tebe kao Onoga koji se brineš da imamo sve potrebno za život. Priznajemo da nismo uvijek bili dobri upravitelji Tvojih blagoslova i sada molimo za oprost. Molimo Te, udijeli nam svoju naklonost i pomozi da imamo dovoljno novca da platimo račune, prehranimo naše obitelji i vratimo Tebi. Zamijeni naš strah hrabrošću i velikodušnošću.

U svim našim odnosima, Oče, tražimo hrabrost da činimo pravu stvar u svakoj situaciji. Pomozi nam da govorimo u pravo vrijeme i na pravi način. Pokaži nam kada treba govoriti, a kada šutjeti. Ako nekome nešto nismo oprostili, stavi to na naša srca i pomozi nam oprostiti baš kao što si Ti nama oprostio. Pomozi nam da budemo dobri supružnici, roditelji, prijatelji.

Molitva za hrabrost

Molimo Te da se ne obeshrabrimo zbog svega lošega što se događa u svijetu. Neka nas vijesti o ratovima, krizama, prirodnim katastrofama potaknu da se još više okrenemo Tebi i molimo za Tvoju milost. Ti si iznad svih i svega i moćan si zaustaviti svako zlo. Vodi nas svojom moćnom rukom i usmjeravaj naše korake. U Isusovo ime, amen!

PROČITAJTE: 

NAJNOVIJE!