Hrabrost je vrlina koju svi želimo imati, no često smo uplašeni i slabi. Kako nam Bog može pomoći da budemo hrabriji?

Kada prepoznamo Božju prisutnost s nama, onda se u nama počne razvijati hrabrost. Ona raste kako upijamo Njegovu snagu. Bez Božje moći, počinjemo shvaćati, da nas stres emocionalno iscrpljuje i fizički ozljeđuje te postajemo ranjivi na napade sotone. 

Nakon 40 godina lutanja Izraelci su bili u točno takvom stanju. Trebali su vjerovati dvojici uhoda koji su vjerovali u Božju prisutnost i moć. No, dopuštajući slabosti da ih pokoleba, narod je pristao uz ostalih deset uhoda koje su tvrdile da su kanaanske zapreke prevelike (Brojevi 13,26-32)

VIDI OVO: Poruka ohrabrenja iz Božjeg srca koja će vam izmamiti suze na oči

Kako razviti hrabrost?

Suprotno tome, Pavao se suočio s rimskim tribunalom nakon velikih teškoća, ali se nije pokolebao jer je Bog bio s njim i jačao ga je. Vremena bespomoćnosti i slabosti su u stvarnosti prilike za primanje obilja božanske moći (Filipljanima 4,13). 

Pokoravanje Božjoj svrsi ključno je za razvijanje hrabrosti. Pavao je znao da Bog ima plan za svaki događaj u njegovu životu – čak i za one najteže. Umjesto da tražite način da zaobiđete sudove, prihvatite Božji put i shvatit ćete da iz vas navire snaga. Zamislite se kako stojite pokraj Boga i upijate Njegovu snagu. 

Autor: Charles Stanley; Izvor: Intouch.org