Princ mira

„…ime njegovo, ‘Jaki Bog, ‘Otac vječni’, ‘Princ mira’.“ (Izaija 9, 6)

Dok u našim životima traju oluje, žudimo za unutarnjim mirom. U našim društvima, gdje vladaju mnoge nesigurnosti, odlično je znati da Isus može biti naš Princ mira. Izaija 9, 6 uči nas da je Isus Princ mira.

Uči nas da Isus na sebe preuzima nemire naših života. Kada su se anđeli ukazali pastirima jedne noći kada su oni pazili na svoja stada, Biblija nas uči da su slavili Boga i izjavili: „Slava na visinama Bogu, a na zemlji mir ljudima, miljenicima njegovim!“ (Luka 2, 14)

Mi možemo imati mir kroz naš odnos s Bogom. Kada naš način života zadovoljava Boga, možemo iskusiti ovakav osobni mir.

VIDI OVO: Molitva za unutarnji mir

Kasnije, nakon što su se mudraci došli pokloniti Isusu, donijeli su mu darove: zlato, tamjan i mirisavu mast. Ti darovi izgledali su vrlo neobično za donijeti djetetu. No smatram da su oni ovdje na umu imali misiju koju je Isus došao ispuniti. Darovali su Mu zlato, jer je Isus Kralj, tamjan, jer će postati Veliki svećenik, koji će nas predstavljati ispred Boga, dok se mirisava pomast koristila kao materijal za ukop.

Također, u Izaiji 9, 6 čitamo: „Vlast počiva na leđima Njegovim.“ Puno je vremena prošlo od Isusovog rođenja. Kada se ponovno vrati na Zemlju i utemelji svoje Kraljevstvo, vladat će pravedno, kao Kralj kraljeva i Gospodar gospodara.

No prije toga, Isus je na svoja leđa uzeo križ. Došao je kako bi umro na križu. Ne volimo o tome razmišljati. No prekrasno, maleno djetešce, rođeno u štalici, došlo je sa svrhom. Ta svrha, ta misija, jest umrijeti za grijehe svijeta.

Autor: Greg Laurie; Prijevod: Ivan H.; Izvor: Harvest.org

NAJNOVIJE!