Molitva za oslobođenje od grijeha

Molitva za oslobođenje od grijeha kršćanska je praksa tisućama godina. Svi sagriješimo i svi trebamo Božji oprost i oslobođenje.

Predivno je što Bog čuje naše molitve i odgovara na njih onako kako je to korisno za naše spasenje. Očekuje od nas da ga molimo da nas oslobodi svih stvari koje stvaraju prepreke u odnosu s Njim. Dao nam je poticaj:

“Molite, i dat će vam se; tražite, i naći ćete; kucajte, i otvorit će vam se.” (Luka 11, 9)

Isus je naš Izbavitelj. Naše spasenje nalazi se u Njegovoj žrtvi. Umro je kako više ne bismo bili robovi grijeha. Molimo se danas za naše izbavljenje, bilo da se radi o nečemu što nas fizički, mentalno ili duhovno proganja.

Molitva za oslobođenje od grijeha

Zato što smo vjernici, Sotona nas neće samo tako pustiti. Neprestano nas prati kako bi nas grijehom odvukao od Boga. Moramo čuvati svoje spasenje, koristeći svu Božju bojnu opremu. Moramo biti mudri na đavolska iskušenja. Moramo moliti i željeti da nas Duh Božji vodi cijelo vrijeme, jer obično padamo u grijeh kada postanemo nemarni.

Nebeski Oče, danas Te slavimo jer smo ugledali svjetlo dana. Hvala Ti za život, jer kažeš da smo čudesno i divno stvoreni (Psalam 139, 14). Ovaj svijet nije naš dom i svakodnevne loše vijesti nas potiču da još više molimo za Gospodinov dolazak.

Mentalno smo bombardirani i neprijatelj nas želi zaokupiti svime lošim. Zato usredotoči naša srca na Tvoju Istinu na početku svakog dana.

Oče, u teškim trenucima pomozi nam da se prisjetimo istine Psalma 32, 7: “Utočište ti si moje, od tjeskobe ti ćeš me sačuvat`, odjenut` me radošću spasenja.” Budi naše utočište od svakog zla. Podsjeti nas na heroje vjere koji su hrabro išli naprijed s vjerom u Tvoju ruku izbavljenja.

PROČITAJTE: 4 molitve za oprost grijeha – za sebe i za druge

Oslobodi nas, Oče, od svakodnevnih napada na našu savjest, zdravlje, odnose … Zaštiti nas i oslobodi od svega što prijeti da nas izbaci s Tvog puta. Oprosti nam grijehe koje svjesno počinimo mislima, riječima i djelima. Ne dopusti da nas neki grijeh [navedi koji] obuzme, nego svojom moći uništi lance grijeha. Neka nas Kristova krv opere i oslobodi od svega lošeg. Pomozi nam da ustanemo kada se spotaknemo o nešto što je bezakonje u Tvojim očima. Daruj nam Tvoj oprost. Znaš sve naše slabosti i neka nas Tvoj Duh preobražava u Kristov lik.

Daj nam snage i ljubavi da volimo ljude koje je teško voljeti. Sačuvaj naša srca od ponosa. Izbavi nas od naših nečistih misli, straha i svega što nam želi ukrasti mir.

Molimo Te da nam daš oči da vidimo kada je zlo pred nama, srca da mrzimo zlo i želju da bježimo od zla. Molimo Te da nas ne uvedeš u napast, nego nas izbaviš i približiš k sebi. Amen!

Molitve za razne potrebe možete pročitati ovdje.