Molitva za osobu koja se udaljila od Boga

Ova molitva za osobu koja se udaljila od Boga nadahnut će vas da i dalje molite Boga za obraćenje te osobe.

Kao vjernici znamo i vjerujemo da je Isus na križu umro za sve naše grijehe kako bi nas pomirio s Ocem nebeskim. Zahvalni smo Bogu za Njegovu ljubav i oprost. Oslobođeni smo od ropstva grijeha; otkupljeni za Njegove svrhe.

“Ta Sin Čovječji dođe potražiti i spasiti izgubljeno.” (Luka 19, 10)

Ipak, ne dijele svi našu želju da slijedimo Isusa i ostanemo povezani s Bogom. Zapravo, kada pogledamo oko sebe, istina je da su mnogi još izgubljeni ili su odlutali od Boga.

Bog nas uvijek iznova podsjeća da molimo za obraćenje drugih. Bez obzira koliko je određena osoba posrnula u grijeh, Bog ju može dovesti do pokajanja.

“… čovjeku je to nemoguće, ali Bogu je sve moguće.” (Matej 19, 26)

Molitva za osobu koja se udaljila od Boga

Nebeski Oče, znaš moju brigu za ________ (navedite ime osobe) koja se udaljila od Tebe! Puno puta je čula za Tvoju Riječ i poziv da se pokaje za sve svoje grijehe. Ali više ne želi slušati i odbija Tvoj plan spasenja.

Hvala što je Tvoj Sin i moj Spasitelj došao s radosnom viješću da izliječi slomljena srca i da proglasi sužnjima oslobođenje. Iako smo zaslužili kaznu za našu nepravdu, On je otišao na križ umjesto nas i dao svoj život kao otkupninu za mnoge. Izabrao je umrijeti kako bismo mi mogli živjeti u Tvome kraljevstvu. Hvala na toj divnoj milosti!

Molim Te, Oče, zaustavi svaki plan neprijatelja koji želi uništiti život ove osobe. Otvori njezine slijepe oči da vidi Tvoju istinu. Ovaj svijet je pun zamki i tone u propast. Ispunjavaju se Tvoja proročanstva i Isusov dolazak je blizu. Ali mnogi Te i dalje ne trebaju u svom životu.

PROČITAJTE: Molitva za voljene koji su daleko od Boga

Oče, vjerujem da je Tebi sve moguće i da želiš spasiti one koji hodaju u tami i iscijeliti duboke rane svih koji su povrijeđeni. Molim za čudesan zahvat Tvoga Duha da ih privuče k Tebi. Neka se prisjete da su nekoć Tebi služili i da je život bez Tebe karta za pakao.

Znam da ih ljubiš, iako oni Tebe ne ljube, zato budi uz njih i zadovolji sve njihove potrebe. Podari im zdravlje i mir. A meni udijeli mudrosti i znanja da s ovom meni dragom osobom mogu podijeliti Evanđelje. Neka moje riječi i djela budu Tebi na slavu. Zahvaljujem Ti što si uslišao ovu molitvu! U Isusovo ime molim, amen.

NAJNOVIJE!