Molitva u tjeskobi

Molitva u tjeskobi nadahnut će vas da u svojoj teškoj situaciji potražite pomoć od Onoga koji sve može!

Ana je bila u tjeskobi; bila je žena bez djeteta, bez nade, bez odgovora na svoje uporne molitve. Njezina je bol bila toliko duboka da su molitve tiho izlazile kroz usta. Suze su bile njezin prinos u hramu, a njezino je srce bilo ogoljeno i otvoreno pred Bogom.

I ona tužna u srcu molila se gorko plačući Gospodu i zavjetova ovo: “Gospode nad vojskama, ako pogledaš na muku sluškinje svoje i opomeneš me se i ne zaboraviš sluškinje svoje, nego daruješ sluškinji svojoj sina, onda ću ga ja, dok je god živ, posvetiti Gospodu, i britva neće doći na glavu njegovu.” Dok se je ona tako dugo molila pred Gospodom, promatrao je Eli usta njezina. Ana je naime govorila tiho u sebi; samo su se micale usne njezine, a glas joj se nije mogao čuti. (1. Samuelova 1, 10-13)

Možda, poput Ane, molite u tihom kutku svoje sobe. Možda sjedite u crkvi, bolni i bez snage za pjevanje. Možda ste shrvani, ne možete vidjeti što dolazi i pitate se kada će Bog konačno čuti i odgovoriti na vaše molitve.

PROČITAJTE: Tko je bio Samuel u Bibliji? Što možemo naučiti iz njegovog života?

Bog vas čuje i vidi sve vaše suze. On razumije svaki uzdah vašeg duha i svaku bol vašeg srca. Neka Njegov mir ispuni vaše biće da nađete odmor u rukama Onoga koji vas voli i čuje vaše molitve.

Molitva u tjeskobi

Milostivi Bože, zbunjen sam, usamljen i tužan. Ne da mi se razgovarati s ljudima. Emocije mi crpe snagu. Suze naviru u neočekivanim trenucima. Što mi je činiti, Bože? Daj mi snage da podnesem ove gorke suze.

Riječi ne mogu izraziti bol u mom srcu. Svaki dan osjećam bol. Očajnički tražim Tvoju pomoć da riješiš ovu situaciju u kojoj se nalazim. Vjerujem da si Svemoguć i da radiš za dobro svoje djece. Ja sam Tvoje dijete po zaslugama moga Gospodina i Spasitelja Isusa Krista.

Znam da Ti je stalo i da me voliš. Budi moje utočište od boli i zamijeni moju nevolju mirom. Budi moja snaga sada kada se osjećam slabo i kada mi je teško nastaviti dalje kročiti kroz život.

Pomozi mi da se ne bojim budućnosti, već da vjerujem da Ti imaš kontrolu kada me emocije sruše i kada sam u očaju. Budi moj Tješitelj, moj Iscjelitelj i donesi mi mir. U Isusovo ime, amen.

Nehemijina molitva u tjeskobi

Kad sam čuo te vijesti, sjedoh i zaplakah. Tugovao sam više dana, postio i molio se pred Bogom nebeskim.
I rekoh: “O, Jahve, Bože nebeski, veliki i strašni Bože koji čuvaš Savez i naklonost onima koji te ljube i drže zapovijedi tvoje! Neka uho tvoje bude pažljivo i oči tvoje otvorene da čuješ molitvu sluge svoga. Molim ti se sada, danju i noću, za sinove Izraelove, sluge tvoje, i ispovijedam grijehe sinova Izraelovih koje smo učinili protiv tebe; sagriješili smo i ja i kuća oca mojega!
Veoma smo zlo činili prema tebi, ne držeći naredaba tvojih, zakona i običaja koje si ti naredio po Mojsiju, sluzi svome. Ali se opomeni riječi koje si povjerio Mojsiju, sluzi svome: `Ako budete nevjerni, ja ću vas rasuti među narode; ali ako se obratite meni i budete poštovali moje naredbe i držali ih, budu li neki od vas prognani i nakraj neba, ja ću vas sakupiti i odvesti na mjesto koje sam izabrao da ondje prebiva moje Ime.`
A, eto, oni su tvoje sluge i tvoj narod, koji si izbavio svojom velikom moći i snažnom rukom svojom.
Ah, Gospode, neka uho tvoje bude pažljivo na molitvu sluge tvoga, na molitvu slugu tvojih, koji su spremni bojati se tvoga Imena. Smjerno te molim, udijeli danas sreću sluzi svome i učini da nađe milost pred ovim čovjekom.” (Nehemija 1, 4-11)

PROČITAJTE: Učinkovita molitva za stres i tjeskobu

Psalam 42, 1-6

Kao što košuta žudi za izvor-vodom, tako duša moja čezne, Bože, za tobom. Žedna mi je duša Boga, Boga živoga: o, kada ću doći i lice Božje gledati? Suze su kruh moj danju i noću, dok me svednevice pitaju: “Gdje ti je Bog tvoj? Duša moja gine kada se spomenem kako koračah u mnoštvu predvodeć` ih k Domu Božjem uz radosno klicanje i hvalopojke u povorci svečanoj. Što si mi, dušo, klonula i što jecaš u meni? U Boga se uzdaj, jer opet ću ga slaviti, spasenje svoje, Boga svog!