„Neće uspjeti oružje protiv tebe skovano.
Dokazat ćeš da je zao svaki jezik
što na te udari na sudu.
To je baština slugu Jahvinih,
to im je pobjeda od mene« – riječ je Jahvina“ (Izaija 54,17),

Neki su dani teški. Napadaju nas sa svih strana, a mi to nismo očekivali. Neprijatelj voli uzrokovati svađu i podjelu, on svim snagama nastoji donijeti što više uvreda i udariti nas kada padnemo. No budite sigurni da, kada god ste napadnuti, ismijavani ili zlostavljani, Bog će to primijetiti. On će se snažno zauzeti za vas. Vi ste Njegovo dragocjeno dijete. Kao vjernici, možemo biti sigurni da Bog ima zadnju riječ u našim životima. Ne onaj koji nas optužuje.

PROČITAJTE: 4 moćne molitve za snagu

Njegova Riječ nas podsjeća da ne postoji oružje ili optužba koja nas dugo može držati. Odumrijet će jer je Njegova moć iznad svega. On donosi svijetlo u tami, a što je skriveno u tami, on će razotkriti na svijetlu. Mi smo Njegova djeca te će nam On uvijek doći u pomoć kako bi nas spasio.

Ponekad nam se čini da Mu treba dugo da dođe. Osjećamo kao da nas je zaboravio, izdao, odbacio te postajemo uplašeni. Pitamo se zašto smo sami. Možda je netko razglasio laži o vama. Možda neprijatelj puše za vašim vratom, uvijek vam je za leđima te se trudi da vas sruši. Možda se zapreke čine preteške da ih neprestano preskačete. Osjećate se kao da želite odustati.

PROČITAJTE: Ako ste bolesni i potrebna vam je snaga, ova molitva vam može pomoći

No morate znati da je On blizu. On vidi vašu bol te je svjestan svakog napada protiv vas. On vas jača i osnažuje iznutra. Ma otpustite to od sebe. Svaku riječ punu gorčine, ljutnje, zadrtosti. Predajte to sve Onome koji vas oslobađa od tereta tame, od grijeha i sramote. Sve ostavite pod nogama Onoga koji vas pokriva svojom milošću i blagoslovom kako bi obnavljao vašu snagu iz dana u dan.

Slušajte Njegov šapat duboko u svojoj duši. On je s vama. Voljeni ste.

Dragi Bože,

Zahvaljujemo ti za moć Tvoje Riječi i tvog prisustva u našim životima. Zahvaljujemo ti jer nam niti jedno oružje ne može naštetiti, jer si veći Ti koji si u nama, nego onaj koji je u svijetu. Molimo te da ukloniš svaku prijetnju i optužbu, svaku zlu riječ i opak napad protiv nas. Mi znamo da Tebi ništa nije nemoguće, da si pun ljubavi i dobrote, pun milosti i blagoslova. Samo Tebi vjerujemo jer znamo da ćeš se zauzeti za nas. Hvala ti što si naša snažna utvrda i branitelj, naše utočište i naša snaga. Hvala Ti što se danas boriš za nas i što nas jačaš u našoj slabosti.

U moćno Isusovo ime,

Amen.

Autorica: Debbie McDaniel; Prijevod: Ida U.; Izvor: Crosswalk.com