Molitva za crkvu nikada ne smije biti na posljednjem mjestu u našem životu. Trebamo konstantno moliti za našu zajednicu i sve druge crve.

Kako smo vrlo brzi na tome da molbe i želje nas i naših voljenih iznosimo Bogu u molitvi, jednako tako trebamo se moliti za lokalnu crkvu. Ako niste sigurni kako početi, mogu vam pomoći riječi apostola Pavla.

Stihovi iz njegove poslanice vjernicima u Kolosu (Kološanima 1,1-8), izražavaju zahvalnost za ono što je Gospodin učinio u određenim aspektima njihovih života.

Ovako treba izgledati molitva za crkvu:

Vjera. Božje spasenje je nešto što nikada ne smijemo uzeti zdravo za gotovo. Zahvalimo Bogu na tome što je donio poruku evanđelja ljudima u lokalnim crkvama i što im je dao vjeru. 

VIDI OVO: Zašto bismo trebali voljeti ići u crkvu?

Ljubav. Zamolimo Boga neka svakome da još više ljubavi, kako bismo je mogli bolje prikazivati jedni prema drugima, kako u crkvi tako i izvan nje, na način kao što bi to Krist činio. 

Nada. Molimo za to da ljudima u crkvama u središtu fokusa bude nada, umjesto prolaznih zadovoljstava i izmjenjujućih vrijednosti ovoga svijeta. 

Istina. Slavimo Gospodina za evanđelje, koje se proklamira u lokalnim crkvama. Zamolimo Boga za to da poruka evanđelja donese plodove i da sve više ljudi dođe k razumijevanju Istine i dobivanju Božje milosti. 

Neka nam to bude navika, koju ćemo prakticirati nedjeljama. Odvojimo tada dodatno vrijeme koje ćemo provesti u molitvi za crkve i pastire, u molitvama za to da Bog ostvari svoju volju kroz njih. 

Autor: Charles Stanley; Izvor: Intouch.org