Molitva za majku
Foto: Unsplash

Molitva za majku na današnji Majčin dan potaknut će vas da zahvalite Bogu što vam je darovao ovu predivnu osobu u životu.

Dragi Bože, pristupamo Tvome prijestolju da zahvalimo za majke koje obogaćuju naš život. Zahvaljujemo što si svakoj mami darovao jedinstvene darove i talente. Zahvaljujemo na žrtvi koju svaka majka čini za svoje dijete: za kasne noći provedene u ljuljanju dojenčeta koje ima grčeve; za ruke žuljevite od pranja; za sva majčina podupiranja, grljenja, tapšanja, discipliniranja …

Zahvaljujemo na daru vremena koje majke posvećuju svojoj djeci, bilo da se radi o mamama koje ostaju kod kuće, zaposlenim mamama i majkama koje imaju kombinaciju to dvoje. Zahvaljujemo na njihovoj neumornosti, ustrajnosti i predanosti.

Molimo Te da svakoj majci daš snagu. Pomozi joj da u svakom ovozemaljskom zadatku vidi vječni značaj koji pridaješ majčinstvu. Pomozi joj da oprosti onima koji potkopavaju njezin značaj.

Posebno molimo za samohrane majke, koje se moraju osloniti samo na Tebe u očinstvu svoje djece. Zahvaljujemo što Tvoje moćne ruke okružuju djecu koja možda nikada neće upoznati svog zemaljskog oca. Molimo i za majke koje nikada nisu imale čast rađati djecu.

Molimo Te da budeš svagdašnji kruh umornih majki. Molimo Te da im budeš živa voda. Molimo Te da im budeš izvor duhovne i tjelesne snage. Molimo da svaka majka odbaci perfekcionizam i umjesto toga prigrli istinu evanđelja. Molimo da pokajanje i oprost ispune svaki dom.

PROČITAJTE: Molitva za mame i bake

Bože, pomozi svakoj majci da počiva u spoznaji da su one samo upravitelji Tvoje djece i da samo Tvoj Duh može proizvesti promjenu u srcima svakog dječaka i djevojčice. Neka svaka majka u Tebi nađe odmor!

Najviše, Bože, na ovaj dan u kojemu častimo majke, neka volimo i cijenimo posebne žene koje su nas rodile, koje su nas njegovale i koje su se molile za naše dobro. Neka naša srca budu prepuna zahvalnosti prema Tebi, koja si svakoga od nas oblikovao u majčinoj utrobi. Amen!

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare