Molitva za progonjene kršćane

Diljem svijeta mnogi vjernici su progonjeni i podnose teške muke. Ovo je molitva za progonjene kršćane koja vas može nadahnuti da molite za njih.

Mnogi kršćani su pritvoreni, čak i ubijeni zbog svoje vjere. Drugima je uskraćeno okupljanje u crkvi ili čitanje Biblije.

Trenutno se više od 340 milijuna kršćana suočava s progonom zbog vjere u Krista. Jučer smo pisali da se u svijetu obilježio Međunarodni dan molitve za progonjene kršćane. No, za njih ne treba moliti samo na određeni dan u godini. Trebamo ih spominjati u molitvama svaki dan.

Kako moliti za progonjene kršćane?

Kao kršćani trebali bismo biti zabrinuti za svoju braću i sestre u Kristu koji se suočavaju s progonom. Autor Poslanice Hebrejima nas podsjeća:

Sjećajte se sužanja, kao da ste s njima zasužnjeni; onih, koje zlostavljaju, kao da ste i sami u tijelu! (Hebrejima 13, 3)

Jedan važan način na koji se možemo “sjetiti” onih koji su progonjeni je molitva za njih. Možda ne znamo njihova imena ili priče, ali s njima smo članovi Božje obitelji i trebaju našu podršku.

Naša primarna briga za našu progonjenu braću i sestre u Kristu je njihova ustrajnost u vjeri. Želimo da vjerno podnose kušnje umjesto da napuste Krista kada stvari postanu teške ili kada su im životi u opasnosti. Biblija nas podsjeća na važnost ustrajnosti u vjeri:

Ako ustrajemo, s njime ćemo i kraljevati. Ako ga zaniječemo, i on će zanijekati nas. (2. Timoteju 2, 12)

“Svi će vas zamrziti zbog imena moga. Ali tko ustraje do svršetka, bit će spašen.” (Matej 10, 22)

Trebamo se moliti da se progonjeni kršćani nastave držati Krista i slijede Ga bez obzira na cijenu. Želimo da budu uvjereni da ih ništa ne može odvojiti od Božje ljubavi, čak ni smrt (Rimljanima 8, 31–39).

Kako moliti za progonjene kršćane?
Foto: Pexels

Molitva za progonjene kršćane

Nebeski Oče, dolazimo u Tvoju prisutnost moliti za potrebite. Ti poznaješ sve one koji pate u Tvoje ime. Znaš koliko je njihov život težak i zato molimo Tvoju milost.

Bože svake utjehe, onima koji pate i u tijelu i u umu, daruj milost da izdrže i svoju patnju vide u svjetlu Tvoje Riječi. Molimo za one vjernike koji su zbog progona odvojeni od svojih obitelji, zajednice ili supružnika. Budi njihova stijena i njihov mir. Vrati ih njihovim najmilijima. Molimo Te da oni koji su zatočeni zbog svoje vjere, maltretirani, zlostavljani ili proživljavaju teške muke ne posustanu u vjeri. Ti im olakšaj sve patnje i boli i podsjeti ih da je velika njihova nagrada na nebesima. Dok trpe progonstvo, daruj im snage i hrabrosti da nastave svjedočiti Tvoje Evanđelje.

Blagoslovi i utješi sve one koji su ostali bez supružnika ili roditelja. Obgrli ih Tvojim moćnim rukama da iskuse utjehu koja dolazi od Tvoje obećane prisutnosti, čak i kada hodaju dolinom.

Pomozi da i svatko od nas bude spreman za Tebe podnositi prijezir, podsmijeh i trpljenje. Rado bismo izbjegli svaku nevolju, ali u ovom palom svijetu to je nemoguće. Daj da budemo spremni na sve i ustrajemo s Tvojom milošću. U Isusovo ime, amen!

PROČITAJTE JOŠ:

NAJNOVIJE!