Nevolje će doći, ali Bog će vas provesti kroz njih

Nevolje će doći, ali Bog će vas provesti kroz njih
Snimka zaslona: YouTube

Dok smo na zemlji, možemo očekivati da će nevolje doći, nekad rjeđe ili učestalije, ali Bog obećava da će nas provesti kroz njih.

S vremena na vrijeme pojavi se neka nevolja, veća ili manja. Nekad se češće suočavamo sa strahom, boli, gubitkom, depresijom, krizom vjere i bolešću. Na životne kušnje i nevolje nema lakih i izravnih odgovora, ali jedno je sigurno: Bog nas može i voljan je voditi nas kroz nevolje.

Vjerovati Bogu i sve strpljivo podnositi

Usred nevolje, Bog želi da vjerujemo da je On Gospodar nad svime i da su Njegova obećanja uvijek pouzdana. U vrijeme neizvjesnosti, stresa i kaosa, Bog je i dalje suveren i drži sve pod kontrolom. Vjerujemo li u to?

Naša vjera u Božju moć ključna je za preživljavanje životnih nevolja. Kako možemo imati radosnu vjeru usred patnje? Apostol Jakov piše:

“Pravom radošću smatrajte, braćo moja, kad upadnete u razne kušnje, znajući da prokušanost vaše vjere rađa postojanošću. Ali neka postojanost bude na djelu savršena da budete savršeni i potpuni, bez ikakva nedostataka.” (Jakovljeva 1, 2-4)

Umjesto da prosvjedujemo i gunđamo zbog okolnosti, rečeno nam je da se radujemo dok prolazimo kroz različite nevolje, jer ako pustimo da postojanost ili izdržljivost završe svoj posao, to će nas u konačnici oblikovati da budemo poput Krista, našeg uzora.

Nadnaravna promjena događa se kada odlučimo ostati vjerni nepromjenjivom i svemoćnom Bogu, čak i kad nas vjetrovi života vuku za sobom. Bog je obećao da će vas dovesti na drugu stranu – doći ćete do kraja svog putovanja, jer je Krist u vama i vi ste u Njemu.

Što nam Božja Riječ poručuje?

“Uvjeren sam u ovo: Onaj koji otpoče u vama dobro djelo, dovršit će ga do Dana Krista Isusa.” (Filipljanima 1, 6)

Sam Jahve ide pred tobom; on će s tobom biti; neće te zapustiti niti će te ostaviti. Ne boj se i ne dršći! (Ponovljeni zakon 31, 8)

“Ne boj se jer ja sam s tobom; ne obaziri se plaho jer ja sam Bog tvoj. Ja te krijepim i pomažem ti, podupirem te pobjedničkom desnicom.” (Izaija 41, 10)

“Ja im dajem život vječni te neće propasti nikada i nitko ih neće ugrabiti iz moje ruke.” (Ivan 10, 28)

On će vas učiniti i postojanima do kraja, besprigovornima u Dan Gospodina našega Isusa Krista. (1. Korinćanima 1, 8)

Uvijek se podsjetite čiji ste

Često ne znamo kako ili kada će nas Bog izbaviti. Njegovi putevi i Njegove misli viši su od naših. Bog također ne djeluje u skladu s našim vremenskim rokom. Ali, ako i ne razumijete kako će vas On dovesti na drugu stranu, nastavite Mu vjerovati.

Ne dopustite da vas strah paralizira, već podsjetite svoju dušu tko ste u Kristu i čiji ste. On je objekt naše vjere i On je iznad svih okolnosti ili problema s kojima bismo se mogli suočiti danas ili sutra.

Isus je rekao da ako imamo vjeru kao zrno gorušice, Bog će i dalje odgovarati na naše molitve u skladu sa svojom voljom i milošću. Niti jednom naš Bog neće ne održati svoje obećanje.

“Doista, sva obećanja Božja u njemu [Isusu] su “Da!”. I stoga po njemu i naš “Amen!” Bogu na slavu!” (2. Korinćanima 1, 20) 

PROČITAJTE JOŠ: