Nevolje će doći, ali Bog će vas provesti kroz njih

Dok smo na zemlji, možemo očekivati da će nevolje doći, nekad rjeđe ili učestalije, ali Bog obećava da će nas provesti kroz njih.

S vremena na vrijeme pojavi se neka nevolja, veća ili manja. Nekad se češće suočavamo sa strahom, boli, gubitkom, depresijom, krizom vjere i bolešću. Na životne kušnje i nevolje nema lakih i izravnih odgovora, ali jedno je sigurno: Bog nas može i voljan je voditi nas kroz nevolje.

Vjerovati Bogu i sve strpljivo podnositi

Usred nevolje, Bog želi da vjerujemo da je On Gospodar nad svime i da su Njegova obećanja uvijek pouzdana. U vrijeme neizvjesnosti, stresa i kaosa, Bog je i dalje suveren i drži sve pod kontrolom. Vjerujemo li u to?

Naša vjera u Božju moć ključna je za preživljavanje životnih nevolja. Kako možemo imati radosnu vjeru usred patnje? Apostol Jakov piše:

“Pravom radošću smatrajte, braćo moja, kad upadnete u razne kušnje, znajući da prokušanost vaše vjere rađa postojanošću. Ali neka postojanost bude na djelu savršena da budete savršeni i potpuni, bez ikakva nedostataka.” (Jakovljeva 1, 2-4)

Umjesto da prosvjedujemo i gunđamo zbog okolnosti, rečeno nam je da se radujemo dok prolazimo kroz različite nevolje, jer ako pustimo da postojanost ili izdržljivost završe svoj posao, to će nas u konačnici oblikovati da budemo poput Krista, našeg uzora.

Nadnaravna promjena događa se kada odlučimo ostati vjerni nepromjenjivom i svemoćnom Bogu, čak i kad nas vjetrovi života vuku za sobom. Bog je obećao da će vas dovesti na drugu stranu – doći ćete do kraja svog putovanja, jer je Krist u vama i vi ste u Njemu.

Što nam Božja Riječ poručuje?

“Uvjeren sam u ovo: Onaj koji otpoče u vama dobro djelo, dovršit će ga do Dana Krista Isusa.” (Filipljanima 1, 6)

Sam Jahve ide pred tobom; on će s tobom biti; neće te zapustiti niti će te ostaviti. Ne boj se i ne dršći! (Ponovljeni zakon 31, 8)

“Ne boj se jer ja sam s tobom; ne obaziri se plaho jer ja sam Bog tvoj. Ja te krijepim i pomažem ti, podupirem te pobjedničkom desnicom.” (Izaija 41, 10)

“Ja im dajem život vječni te neće propasti nikada i nitko ih neće ugrabiti iz moje ruke.” (Ivan 10, 28)

On će vas učiniti i postojanima do kraja, besprigovornima u Dan Gospodina našega Isusa Krista. (1. Korinćanima 1, 8)

Uvijek se podsjetite čiji ste

Često ne znamo kako ili kada će nas Bog izbaviti. Njegovi putevi i Njegove misli viši su od naših. Bog također ne djeluje u skladu s našim vremenskim rokom. Ali, ako i ne razumijete kako će vas On dovesti na drugu stranu, nastavite Mu vjerovati.

Ne dopustite da vas strah paralizira, već podsjetite svoju dušu tko ste u Kristu i čiji ste. On je objekt naše vjere i On je iznad svih okolnosti ili problema s kojima bismo se mogli suočiti danas ili sutra.

Isus je rekao da ako imamo vjeru kao zrno gorušice, Bog će i dalje odgovarati na naše molitve u skladu sa svojom voljom i milošću. Niti jednom naš Bog neće ne održati svoje obećanje.

“Doista, sva obećanja Božja u njemu [Isusu] su “Da!”. I stoga po njemu i naš “Amen!” Bogu na slavu!” (2. Korinćanima 1, 20) 

PROČITAJTE JOŠ:

NAJNOVIJE!