Molitva za studente

Bilo da imate djecu na fakultetu, unuke, rodbinu, prijatelje koji studiraju, molitva za studente je jako važna.

Nebeski Oče, zahvaljujemo Ti za naše studente. Hvala što im omogućio da uče i obrađuju informacije. Hvala što im pomažeš u učenju i blagoslivljaš ih na predavanjima. Hvala što si ih blagoslovio stipendijama, novčanom pomoći i povremenim zaposlenjem.

Oče, zahvalni smo na Tvojoj naklonosti. Tvoje veličanstvo ispunjava nebo i zemlju. Molimo za one koji Te poznaju da ne budu odvučeni od zajedništva s Tobom zbog privremenih zadovoljstava i popularnosti. Molimo za jake identitete u Tebi. Molimo da studenti da ostanu čvrsti na istini Tvoga evanđelja i Tvoje Riječi. Pomozi im da traže i pronađu službe i grupe koje potiču njihovu vjeru i motiviraju ih da hodaju uskim putem s Tobom. Pomozi im da budu svjedoci svojim kolegama, profesorima i mlađima od sebe. Molimo da ih zaštitiš i vodiš dok svakodnevno donose odluke.

Oče, molimo Te i za one koji Te ne poznaju i nisu vjernici. Neka Tvoje svjetlo tako jako zasja među studentima i profesorima koji Te ne poznaju da požele novi život koji daješ. Upotrijebi vjerujuće za evangelizaciju, dobra prijateljstva i dijeljenje Radosne vijesti.

PROČITAJTE: Kako podijeliti vjeru u Isusa s obitelji i prijateljima?

Molimo za zabrinute roditelje i članove obitelji da imaju mir u Tebi i ne prestanu moliti za svoje najmilije. Nebeski Oče, blagoslovi osobe koje financiraju njihovo studiranje. Mnoge obitelji žive oskudno i žrtvuju se kako bi svojoj djeci omogućile daljnje obrazovanje. Pobrini se za njihove potrebe.

Podsjeti studente koji se spotaknu o grijeh da si Ti uvijek tu da ih podigneš i da se Tvoja ljubav prema njima nije promijenila čak ni u njihovim grijesima. Neka se pokaju za svaki grijeh i vrate u Tvoj zagrljaj. Amen!

PROČITAJTE JOŠ:

NAJNOVIJE!