Molitva za unesrećene u potresu

Hrvatsku je jučer pogodio snažan potres. Najviše je pogođena Sisačko-moslavačka županija. U nastavku je molitva za unesrećene u potresu.

Čini se da ne može proći niti jedan dan, a da ne čujemo o prirodnoj katastrofi koja uništava domove, oduzima živote i razara gradove ili sela. Kako smo jučer izvijestili, jak potres magnitude 6,2 zatresao je Petrinju, a snažno se tresao i grad Zagreb. Podrhtavanje se osjetilo u cijeloj Hrvatskoj. Poginulo je nekoliko osoba.

Zbog prirodnih katastrofa, možemo se osjećati uplašeno ili izbezumljeno. Usred teških situacija – i straha koji nas zahvaća – trebamo se pouzdati u Boga i Njegovu milost. Bez obzira kakve prirodne katastrofe vidimo u svojoj blizini ili na vijestima, trebamo se obratiti Bogu i moliti za utjehu, snagu, mir i nadu tijekom nevolje.

“Ne boj se jer ja sam s tobom; ne obaziri se plaho jer ja sam Bog tvoj. Ja te krijepim i pomažem ti, podupirem te pobjedničkom desnicom.” (Izaija 41, 10)

Molitva za unesrećene u potresu

Nebeski Oče, hvala što vladaš sa svoga prijestolja i što uvijek kontroliraš sve okolnosti. Ne možemo vidjeti ishod ovog teškog događaja, ali Ti nam kažeš da se ne bojimo, jer si uvijek s nama.

Oče, u situacijama poput jučerašnje, kada vidimo da tlo pod našim nogama nije tako čvrsto kao što mislimo, molimo za Tvoju milost.

Dok se stvari koje smo izgradili raspadaju, vidimo koliko smo uistinu mali i krhki na ovom planetu koji nazivamo domom. Ali Ti si obećao da nas nikada nećeš zaboraviti. I danas budi uz nas. Danas se toliko ljudi boji. Čekaju u strahu od sljedećeg podrhtavanja. Šokirani su zbog onoga što vide u svojim mjestima ili na televiziji.

Danas suosjećamo s mnogim ljudima koji su izgubili svoje bližnje i svoje domove. Osjećamo očaj onih koji još traže svoje voljene ispod ruševina. Ti čuješ vapaje i jadikovke ožalošćenih. Utješi ih sve i daj mi snage da mogu proživjeti ovaj dan. Budi njihova stijena i skloni ih pod svoja krila, jer mnogi više nemaju svoje domove.

Molimo Te za obitelji koje su preplavljene tugom i gubitkom. Pomozi da njihova žalost što prije prođe i daj im snage za nastavak života. Blagoslovi sve koji su preživjeli i izliječi njihova sjećanja na traume i razaranja. Molimo Te da svi budu zaštićeni od bilo kakve bolesti usred ove pandemije, te da imaju dovoljno hrane, vode, odjeće i mjesto za privremeni boravak. Neka svi imaju hrabrosti i volje suočiti se s dugim putem obnove koji je pred njima.

Molimo Tvoj blagoslov za sve one koji su izgubili svoje domove, sredstva za život, sigurnost i nadu. Neka se okrenu Tebi i crpe snagu s Tvoga izvora. Također molimo da blagosloviš rad svih institucija za pružanje pomoći i onih koji pružaju medicinsku pomoć. Potakni i nas da unesrećene podržimo molitvom, ali i svakom drugom pomoći najbolje što možemo. Neka naša srca budu usredotočena na potrebe bližnjih, osobito kada ova kriza završi. U Isusovo ime, amen!

Molitve za druge prigode možete pronaći na ovom linku.

PROČITAJTE JOŠ:

NAJNOVIJE!