Molitva za Hrvatsku

Uslijed teške zdravstvene situacije, Hrvatsku pogađaju i prirodne katastrofe. U nastavku je molitva za Hrvatsku. Molimo Boga da nam bude milostiv.

Jak potres magnitude 6,2 zatresao je u 12:19 Petrinju, a snažno se tresao i grad Zagreb. Podrhtavanje se osjetilo u cijeloj Hrvatskoj, ali i susjednim zemljama: Srbiji, Sloveniji, BiH, pa čak i Italiji.

Materijalna šteta u Sisačko-moslavačkoj županiji je ogromna. Za sada se zna da je u Petrinji poginula 12-godišnja djevojčica.

Molitva za Hrvatsku

Dragi Bože, dopuštaš nam da živimo ovaj zemaljski život u predivnoj državi. Svaka naša regija je prekrasna i posebna. Hvala Ti za tu milost.

Najveća nam je utjeha da si Ti uvijek s nama. I u miru i u nevoljama. Na Galilejskom moru pokazao si da si Gospodar nad nemirnim vodama. Tebi se pokoravaju i vjetar i valovi. Vjerujemo da si Gospodar i nad svim prirodnim katastrofama.

Molimo Te da, usred teške zdravstvene situacije, našu zemlju ne pogađaju dodatne nevolje. Molimo Te da zaustaviš sve katastrofe koje nam prijete i smiriš situaciju koja nas je snašla zbog potresa i koronavirusa. Nakon još jednog razornog potresa u Sisačko-moslavačkoj županiji, molimo Te da blagosloviš sve stanovnike Petrinje i Siska i svih okolnih mjesta. Blagoslovi i sva druga mjesta u našoj domovini i pomozi svima unesrećenima, uplašenima, tužnima i žalosnima.

Također, molimo Te da blagosloviš sve zemlje svijeta u kojima je teška situacija zbog koronavirusa. Ti vidiš koliko Te trebamo i molimo da budeš i dalje milostiv nama, malim ljudima. Pomozi da iz svega izvučemo pouku: da si Svemoguć i Svevišnji, Vladar nad vladarima, Onaj kome se trebamo pokloniti i služiti, ljubiti više od svega.

Neka se svi ljudi u Hrvatskoj i svijetu okrenu Tebi, neka te priznaju za svoga Spasitelja i neka žive u poslušnosti Tebi do kraja života. Amen!

PROČITAJTE JOŠ:

NAJNOVIJE!