NaslovnicaMolitve7 molitvi za zaštitu i blagoslov djece

7 molitvi za zaštitu i blagoslov djece

Djeca su dragocjeni Božji dar. Roditelji se često brinu za njihov život i budućnost. Donosimo molitve za zaštitu i blagoslov djece.

Hvala Bogu, imamo dar molitve za djecu koju poznajemo i volimo, kao i one širom svijeta koja se možda suočavaju s problemima.

Moliti za djecu jedna je od najmoćnijih stvari koju možete učiniti kao roditelj, njegovatelj ili suosjećajni kršćanin. Zato smo skupili 7 kratkih molitvi za blagoslov djece.

Molitve za zaštitu i blagoslov djece

U nastavu donosimo 7 kratkih molitvi za zaštitu i blagoslov djece koje mogu biti predložak vašim molitvama. U svakoj prilici molite za vaše dijete (djecu), ali i svu djecu na svijetu.

1. Molitva za zaštitu djece

Ohrabrite se činjenicom da naš Bog u potpunosti kontrolira sve stvari. Podsjetite se da “onima, koji ljube Boga, Bog sve okreće na dobro, onima koji su pozvani po Njegovoj odluci.” (Rimljanima 8, 28)

Molitva: Gospodine Bože, zahvalan sam što u potpunosti kontroliraš sve stvari. Molim Te zaštitiš moju djecu. Neka budu zdrava i neka napreduju u svemu. Zahvaljujem Ti što znaš svaku dlaku na glavi. Pazi na moju djecu tijekom dana i zaštiti ih gdje god budu. Molim Te, amen.

2. Molitva za djecu širom svijeta

Uz molitvu za svoju djecu, sjajno je i proširiti svoje molitve, prisjećajući se neke od najranjivije djece širom svijeta. Molite za djecu bez roditelja i djecu koja su pogođena siromaštvom.

Molitva: Dragi Gospodine Isuse, hvala za svu djecu na ovom svijetu. Znam da Ti puno znače. Molim se da mi pomogneš da učinim sve što mogu kako bi bila zaštićena i imala osnovne životne uvjete. Pomozi da od srca darujem od svojih sredstava za misije koje se bave siromašnima i potrebitima. Pobrini se da napuštena djeca budu udomljena u dobrim obiteljima, a gladna da budu nahranjena. Budi uz njih i štiti ih. Amen!

3. Molitva za budućnost djece

U životnoj nesigurnosti zahvalite što Bog ima dobre planove za vašu djecu. Dat će im nadu i budućnost (Jeremija 29, 11).

Molitva: Oče nebeski, zahvaljujem Ti što svi dobri darovi dolaze od Tebe. Zahvaljujem što Ti mogu vjerovati za budućnost moje obitelji. Molim Te da vodiš moje dijete kroz život. Neka kroz odrastanje sve više upoznaje Tebe i ostane Ti vjerno do kraja života. Amen.

4. Molitva za djetetovo obrazovanje

Hvalite Boga za obrazovne mogućnosti koje je dao vašem djetetu! Molite da razviju pravu ljubav prema učenju. “Jer Jahve daje mudrost, iz njegovih usta dolazi znanje i razboritost.” (Izreke 2, 6)

Molitva: Bože, zahvaljujem Ti na daru znanja! Hvala što si nam dao mozak za razmišljanje i propitivanje svijeta oko nas. Molim Te da pomogneš mome djetetu da sve dobro nauči i da sve korisno zadrži. Neka otkrije svoje jedinstvene talente i darove. Amen!

5. Molitva za dječje prijateljstvo

Odvojite trenutak da se pomolite za svoje dijete da ima pravu podršku prijatelja oko sebe.

Molitva: Bože, molim Te da moje dijete ima kvalitetnu podršku okoline. Neka ima dobre i brižne prijatelje. Neka pokaže ljubav i brigu svom krugu prijatelja. Amen.

6. Molitva za novorođenče

Bebe su tako dragocjen dar. Hvala Bogu što je On darovatelj života! “Jer ti si moje stvorio bubrege, satkao me u krilu majčinu.” (Psalam 139, 13)

Molitva: Gospodine Bože, zahvaljujem Ti na daru novog života. Zahvaljujem na dolasku ove dragocjene bebe u naš svijet. Blagoslovi ovo dijete dok se razvija i raste. Neka u svemu napreduje u sljedećim tjednima, mjesecima i godinama. Daruj nam milost i snagu za sve izazove s kojima ćemo se suočiti kroz odgoj djeteta. U Isusovo ime, amen!

7. Molitva za tinejdžere

Imati tinejdžera može biti teško. Nadamo se da će vas ova molitva potaknuti da molite da vaš tinejdžer još dublje upozna Boga i živi za Njega.

Molitva: Gospodine Bože, molim se za moje dijete tinejdžera da zna za Tvoju dobrotu i ljubav. Pomozi da prihvati Tvoj besplatan dar spasenja po vjeri u Isusa Krista. Molim Te da u životnim pritiscima zna da si Stijena na kojoj može hrabro stajati. Poput Timoteja u Bibliji, neka i moje dijete bude primjer drugima u govoru, ljubavi, ponašanju, vjeri i čistoći. Molim da blagosloviš njegovo daljnje obrazovanje i buduće odluke koje bude donosio. U Isusovo ime, amen!

Molitve za druge potrebe i prigode možete pronaći na OVOM LINKU.

PROČITAJTE JOŠ:

NE PROPUSTITE

NAJNOVIJE