Na krivom mjestu u krivo vrijeme
Foto: Unsplash

Eva se našla na krivom mjestu u krivo vrijeme i poslušala je krivi glas. Trebamo biti oprezni gdje smo i s kime se družimo jer će to imati utjecaja na nas.

„Ne varajte se: »Zli razgovori kvare dobre običaje.«“ (1. Korinćanima 15,33). 

Vjerojatno ste upoznati s pričom o Evi iz Postanka 3 i tome kako je pojela zabranjeno voće. No sjetimo se gdje je Eva bila kada je došla u iskušenje. Bila je na onom mjestu za koje joj je Bog rekao da ga se kloni. 

Bog je rekao: „Sa svakoga stabla u vrtu slobodno jedi, ali sa stabla spoznaje dobra i zla da nisi jeo! U onaj dan u koji s njega okusiš, zacijelo ćeš umrijeti!“ (Postanak 2,16-17). 

No, kako započinje Postanak 3, gdje nalazimo Evu? Nalazimo ju pred stablom spoznaje dobra i zla. I tada je došao đavao i rekao, slobodnim rječnikom: „Je li Bog zaista rekao ono što si mislila da je rekao?“ 

VIDI OVO: Koje su posljedice neposlušnosti Bogu?

Biblija nam kaže da, kada „Vidje žena da je stablo dobro za jelo, za oči zamamljivo, a za mudrost poželjno: ubere ploda njegova i pojede. Dade i svom mužu, koji bijaše s njom, pa je i on jeo.“ (Postanak 3,6). Ona je bila na krivom mjestu u krivo vrijeme i slušala je krivi glas. 

Tada, u Novom Zavjetu, pronalazimo Šimuna gdje se grije kod vatre. Isus je taman bio uhićen, a Petar je bio u dvorištu velikog svećenika. Ispunjavajući Isusovo proročanstvo, Petar je zanijekao Krista tri puta (vidi Ivan 13,38; 18,15; 25-27). 

On je bio na krivom mjestu u krivo vrijeme s krivim ljudima. I učinio je krivu stvar. 

Zbog toga želimo biti oprezni s tim gdje idemo i s kime se družimo jer će to imati utjecaja na nas. Bez obzira koliko smo dugo poznavali Gospodina, bez obzira koliko smo citata iz Biblije zapamtili ili koliko kršćanskih pjesama znamo, trebamo se okružiti s Božjim ljudima. 

Autor: Greg Laurie; Prijevod: Ida U.; Izvor: Harvest.org