Najjadnije mjesto na kojem možemo biti

„Ali zaklinjem vas, braćo, Gospodinom Isusom Kristom i ljubavlju Duha: suborci mi budite u molitvama Bogu upravljenima za me. Da s radošću dođem k vama po volji Božjoj, i okrijepim se s vama“. (Rimljanima 15, 30; 32) 

Budimo iskreni: kada netko kaže da Bog razgovara s njima, postanemo malo sumnjičavi i ponekad čak i zabrinuti. Razgovara li zaista Bog s nama? Govori li nam Gospodin? Ako govori, kako možemo naučiti razlikovati Božji glas? Kako možemo saznati Božju volju

Svakome od nas treba smjer za život. Svi mi trebamo donijeti odluke u vezi kojih nam treba Božji smjer, kao što su odluke za koga ćemo se vjenčati i kakvu karijeru trebamo imati. No smatram kako imamo jedan od dva mišljenja u vezi Božje volje, koja nisu baš precizna. 

VIDI OVO: 3 stvari koje pogrešno shvaćamo u vezi Božje volje

Prvo mišljenje je da je teško otkriti Božju volju. Mislimo da se Bog djelomično skriva od nas, kao da tražimo blago. Mislimo da Bog govori: „Toplije je. Toplije. Vruće! Vruće! Ne, hladno. Hladno. Hladno“. 

Kao rezultat toga, smatramo da je Božja volja nešto što nikada ne možemo otkriti. 

Bog svoju volju ne skriva od nas

Onda postoji i suprotno mišljenje. Vjerujemo da je Božja volja nešto nepoželjno. Ona je poput dijete, dosadna ili grozna. Mislimo: „Ako je to Božja volja, onda ne može biti dobro. Ne može biti nešto što želimo, to će biti grozno“. 

Naravno, oba mišljenja o Božjoj volji počivaju na pogrešnim pretpostavkama. Bog svoju volju ne skriva od nas. Božja volja nije loša. Evo što trebamo znati: postoji radost u Božjoj volji. 

VIDI OVO: Je li Božja volja i moja volja?

Apostol Pavao rekao je vjernicima u Rimu neka se mole za njega, kako bi mogao doći k njima ”s radošću Božje volje i kako bi se zajedno okrijepili”. (Rimljanima 15, 32) 

Stoga, kada hodamo u Božjoj volji, postoji radost. Kada ne hodamo u Božjoj volji, postoji jad. Najjadnije mjesto na kojem možemo biti jest biti izvan Božje volje.  

Autor: Greg Laurie; Izvor: Harvest.org