Jedan par iz Velike Britanije je objavio priču o njihovoj šestomjesečnoj kćerkici koja se pomoću uređaja za kisik bori protiv koronavirusa i to samo tri mjeseca nakon teške operacije srca.

Erin Bates, koja je imala samo 2,3 kg kada se rodila, od rođenja se bori s respiratornim problemima i preživjela je operaciju na srcu, piše Mirror.

Nakon višemjesečnog liječenja i odličnih izgleda za oporavak, roditelji i liječnici su je nazvali „čudom od bebe“. Međutim, njoj je u petak dijagnosticiran Covid-19.

Najmlađa pacijentica koja se bori za život od koronavirusa 1
Foto: Facebook

Budući da samo jedan roditelj može biti prisutan uz nju, majka Emma nalazi se neprekidno s kćerkicom u bolnici u Liverpoolu.

Par je dobio djevojčicu nakon 10 godina pokušavanja

Inače, par je dobio djevojčicu nakon deset godina pokušavanja. Samim tim što su već pobijedili u toj bitci, vjeruju da će njihova kćerkica uspješno prebroditi još jedan izazov koji je pred njom.

VIDI OVO: Majka s koronavirusom umrla tijekom porođaja, beba je preživjela

– Wayne i ja smo slomljeni nakon nove dijagnoze, ali vjerujemo da naša djevojčica neće odustati od borbe za život. Molimo vas da se molite za nju. Ne smijemo je izgubiti. Već je prošla kroz toliko toga – potrebna nam je jer je upravo ona ta koja nas upotpunjuje – napisala je Emma.

Najmlađa pacijentica koja se bori za život zbog koronavirusa 2
Foto: Facebook

Nedavno je imala operaciju na srcu i tešku upalu sinusa

Kako kaže otac djevojčice, kada se njihova kćerkica rodila bili su izvan sebe od sreće jer su 10 godina pokušavali dobiti dijete. Međutim, njenih prvih šest mjeseci života obilježeno je nizom medicinskih stanja, a najteža je bila otvorena operacija na srcu u prosincu.

VIDI OVO: Beba pobijedila koronavirus: Uz pljesak je izašla iz bolnice

U siječnju je već preživjela tešku upalu sinusa, koja joj je izazvala bronhitis, a zatim pneumoniju koja kod beba može biti fatalna.

Kada je Covid-19 u pitanju, djevojčica je trenutno u stabilnom stanju.

Najmlađa pacijentica koja se bori za život zbog koronavirusa 3
Foto: Facebook

– Toliko puta smo već pobijedili negativne prognoze, nadam se da će to biti slučaj i ovoga puta – zaključio je otac.