Britanski liječnik Chris Steele je u emisiji “This Morning” preporučio tri namirnice koje treba uvesti u prehranu kako bi ojačali imunološki sustav tijekom pandemije koronavirusa, prenosi Daily Star.

Liječnik se izravno u emisiju uključio putem video poziva te je razgovarao s voditeljima na temu prehrane i imunološkog sustava.

Dr. Chris je objasnio da kroz promjenu prehrane možemo ojačati svoj imunitet i povećati šanse u borbi protiv Covid-19 bolesti i drugih virusa.

Jogurt, grah i banane su tri glavne namirnice koje trebamo jesti, tvrdi liječnik.

Stručnjak je objasnio da su crijeva važna za imunitet – oko 70 posto naših stanica imuniteta nalaze se u gastrointestinalnom traktu.

VIDI OVO: 8 stvari koje vjernik treba učiniti u borbi protiv koronavirusa

– Vaš imunološki sustav vas štiti od virusa i bakterija. Savjetujem vam da povećate unos probiotika, odnosno jogurta (kako biste povećali količinu dobrih bakterija). Ako pogledate etiketu o nutritivnoj vrijednosti artikla i sastojcima na jogurtu, možda ćete vidjeti neka dugačka imena, to su imena bakterija koje se nalaze unutra – tvrdi liječnik.

Kako biste povećali broj dobrih bakterija i tako obnovili svoj organizam, dr. Chris savjetuje da jedete grah jer je ova namirnica također bogata probiotikom.

– Preporučujem da jedete bilo koju vrstu graha, kao i banane. To su dobri, jednostavni i jeftini načini da pojačate svoj imunitet – ističe.

Također, savjetovao je ljude da tijekom ovog perioda pojačaju unos vitamina D, jer je vrlo važan za zdravlje i pravilno funkcioniranje ljudskog organizma.

– Očito ove stvari ne mogu spriječiti da dobijete koronavirus, ali su dobri načini da ojačate imunološki sustav – zaključio je na kraju.