Namirnice za smirivanje želuca: Ovih sedam vam mogu pomoći

Najbolje namirnice koje mogu umiriti nervozni želudac

Koje namirnice su dobre za smirivanje želuca? U ovom članku vam donosimo najbolje namirnice za uznemireni želudac.

Mučnina, grčevi, povraćanje i proljev neugodni su simptomi gastroenteritisa. Ako ste se ikad s njima suočili, znate da je teško bilo što pojesti ili popiti te zadržati u sebi.

Normalno je da ćete tražiti olakšanje za želučane tegobe koje su uznemirile vaš želudac. Prvo, važno je hranu ili tekućinu unositi u malim količinama, odnosno po jedan zalogaj ili gutljaj kako biste provjerili kako će vam sjesti na želudac.

Odmorite i pričekajte. Ako vam nije lošije, ponovite postupak. Birajte namirnice koje umiruju uznemireni želudac. Koje su to, doznajte u nastavku.

Najbolje namirnice za smirivanje želuca

Krekeri

Krekeri su dobri za smirivanje želuca. Klinika Mayo preporučuje krekere jer su lagani i lako probavljivi.

Dvopek

Dvopek može umiriti želudac

Sada nije vrijeme za vlakna pa se klonite dvopeka od cjelovite pšenice ili sjemenki, a treba izbjegavati i bilo kakve maslace i namaze.

Želatina

Postoji razlog zbog kojeg bolnice pacijentima serviraju želatinu. To su ukusni i lako probavljivi ugljikohidrati koji vam mogu pomoći u oporavku.

VIDI OVO: 7 najboljih čajeva protiv nadutosti

Banana za želudac
Foto: Pixabay

Banana

Banana je voće koje također sadržava jednostavno probavljive ugljikohidrate te je zbog toga dobra za smirivanje želuca. Nemojte pretjerivati, pojedite koji zalogaj pa spremite bananu u hladnjak dok se ne uvjerite da vam je bolje.

Riža

Skuhajte običnu, bijelu rižu. Ne divlju, integralnu ili crnu. Bijela riža sadrži malo vlakana i dobra je za probavne tegobe.

Pire od jabuke

Ako vam je teško jesti krutu hranu, pojedite pire od jabuke. Skuhajte jabuku u vodi i izblendajte je u kašicu.

Nemasna pileća prsa

Pileća prsa se razlikuju od svega s ovog popisa jer sadrže proteine, a ne lako probavljive ugljikohidrate. To znači da će ih vaš želudac preraditi malo drugačije, odnosno sporije. Kad isprobate nekoliko stvari s ovog popisa i shvatite da ste bolje, odaberite nemasna pileća prsa i povratite energiju.

IZVOR:Index.hr