NaslovnicaDuhovnostNe strahujte: Bog je na prvoj crti bojišta

Ne strahujte: Bog je na prvoj crti bojišta

Bog nam nikada neće uskratiti svoju pomoć. On ne može iznevjeriti sebe i ne može iznevjeriti nas.

“Gospod će sam ići pred tobom. On je s tobom. On te ne pušta i ne ostavlja. Ništa se ne boj i ne plaši!” (Ponovljeni zakon 31, 8)

Kada se nađemo pred velikim poslom ili velikom bitkom, ovdje imamo tekst koji nam treba pomoći da se opasamo ratnom opremom.

Ako sam Gospod ide pred nama, onda je potpuno sigurno da ga pratimo. Tko može ometati naše napredovanje ako je Gospod osobno s nama u bojnim kolima? Hajdemo, braćo vojnici, napravimo brzi proboj! Zašto oklijevamo prijeći u pobjedu?

Gospod nije samo ispred nas

On je s nama. Iznad, ispod, oko nas, unutar nas je Svemogući, Sveprisutni. Uvijek, sve do vječnosti, On će biti s nama kao što je bio do sada. Kako bi ovo trebalo ojačati naše nadlaktice! Jurišajte hrabro vi vojnici križa, jer Gospod nad vojskama s nama je!

VIDI OVO: “Ne brini oko toga! Moje si dijete i Ja se brinem za tebe”

Budući da je ispred nas i s nama, On nam nikada neće uskratiti svoju pomoć. On ne može iznevjeriti sebe i ne može iznevjeriti nas. On će nastaviti pomagati nam naspram naših potreba, sve do samog kraja.

Kao što nas On ne može iznevjeriti, tako nas neće ni napustiti. On će uvijek biti voljan i u stanju da nam da snagu i pomoć sve dok ne prođu dani naše borbe. Ne plašimo se i ne predajmo se, jer će Gospod nad vojskama ići s nama u bitku. On će ponijeti teret borbe i dat će nam pobjedu.

Autor: Charles H. Spurgeon