“Ne brini oko toga! Moje si dijete i Ja se brinem za tebe”

Ako budno držimo oko na Bogu i vjerujemo Mu, On obećava da će sve raditi za naše dobro. Ne brini i ne boj se!

Bog nam je zaklon i utvrda, pomoćnik spreman u nevolji. Stoga, ne bojmo se kad se ljulja zemlja, kad se bregovi ruše u more. Nek’ buče i bjesne valovi morski, nek’ bregovi dršću od žestine njihove: s nama je Jahve nad Vojskama, naša je utvrda Bog Jakovljev! (Psalam 46, 1-3)

To je Njegovo obećanje. On je naše utočište i snaga, a u teškim i sumornim danima, On je “vrlo prisutna pomoć u nevolji.” Ako Ga volimo i dajemo sve od sebe kako bismo držali Njegove zapovijedi, možemo se odmoriti u Njegovoj prisutnosti.

Samo pročitajte Bibliju i vidjet ćete priču za pričom kako Bog štiti i čuva svoju djecu. S vremena na vrijeme upali su u nevolje i trpjeli, ali uvijek ih je izbavio! Nije rečeno da nikada nećemo imati testiranja ili nevolje, ali Bog obećava da će nas izbaviti. On je naš izbavitelj u trenucima nevolje, naša snažna tvrđava u kojoj se krijemo i u kojoj smo na sigurnom.

Ne brini, ne boj se

Nikada ne zaboravite, Božja su djeca okružena Njegovim anđelima. Đavao se požalio Bogu na Joba: “Zar nisi ogradio njega, kuću mu i sav posjed njegov? Blagoslovio si djelo njegovih ruku, stoka mu se namnožila po zemlji.” Bog je stavio i ogradu anđela oko nas. “Anđeo Jahvin tabor podiže oko njegovih štovalaca da ih spasi.” (Psalam 34, 7)

VIDI OVO: Kada je najteže, Bog nam najviše pomaže

Kada je prorok Elizej bio okružen čitavom vojskom neprijatelja, njegov je sluga postao vrlo zabrinut i uznemiren, jer je izgledalo kao nemoguća situacija.

Njegov mu sluga reče: “Ah, gospodaru moj, što nam je činiti? A on odgovori: “Ne boj se jer ih ima više s nama nego s njima.” I Elizej se pomoli ovako: “Jahve, otvori mu oči da vidi!” I Jahve otvori oči sluzi i on vidje: gora oko Elizeja sva prekrivena ognjenim konjima i kolima!(2. Kraljevima 6, 15-17)

To je nešto čega se trebamo prisjećati i neprestano zahvaljivati Bogu na čudesnoj, natprirodnoj zaštiti! Hvala Mu za Njegove anđele koji su oko nas.

Moli za Božju zaštitu

Uvijek molite Gospodina da vas čuva, blagoslivlja i štiti, jer može se dogoditi puno stvari koje su potpuno izvan vaše kontrole, ali ne i Gospodinove!

Isus je rekao: “Bdijte i molite” (Matej 26, 41) Nije to rekao bez razloga. Ne samo da je znao da će nam trebati, već je to način na koji vas Gospodin pokušava držati bliskim Njim, neprekidno u Njegovoj prisutnosti i neprestano u ovisnosti o Njemu i Njegovoj zaštiti.

Vaša najbolja zaštita od životnih oluja je da ostanete jaki u Gospodinu i Riječi, u molitvi i Duhu. Sam je Isus rekao: “Dokle god jaki i naoružani čuva svoj stan, u miru je sav njegov posjed.” (Luka 11, 21) Što je Isus mislio pod tim? Biti jak znači biti budan i mudar – ne samo fizički pripremljen, već jak duhom, ustrajan u molitvi, naoružan Riječju.

Kad su ljudi uzrujani i zabrinuti zbog stvari, često kažemo: “Ne brini zbog toga!” Pa, ako nam netko to može reći, to je Gospodin. “Ne brini oko toga! Ti si moje dijete i Ja ću se pobrinuti za tebe, bez obzira što se dogodi. ”

VIDI OVO: Sigurni ste u Božjim rukama

Ne brini s čime god se suočiš. Samo vjeruj Gospodinu i On će se pobrinuti za tebe. “Blago onom čovjeku koji se u Gospoda uzda.” (Psalam 40, 4)

Molitva:
Gospodine, pomozi da se ne brinemo i ne živimo u strahu. Pomozi da se samo Tebe bojimo i iskreno Te ljubimo. Tvoja Riječ nam kaže: “U strahu je Gospodnjem veliko pouzdanje i Njegovim je sinovima utočište.”
Pomozi da u miru ostanemo u Tebi. Ne želimo se brinuti ni zbog jednog vala, vjetra ili oluje s kojom se susrećemo. Pomozi da samo Tebe tražimo, budno držimo oko na Tebi i vjerujemo Ti. Znamo da nekako sve radiš za naše dobro. Ti imaš svoje načine i planove i hvala na tome. Amen!