U Njemačkoj se dogodio pravi skandal. Kršćanki iz Poljske su vlasti oduzele djecu i dali ih muslimanskoj obitelji iz Turske da se brine o njima.

Njemački Ured za dobrobit mladih (Jugendamt) koji tvrdi da promovira dobrobit djece, oduzeo je dvoje djece poljske majke, Klaudije Majewske, što je izazvalo bijes u Poljskoj i potaknulo medijske upite na koje njemački Ured odbija odgovoriti.

Jugendamt je razdvojio djecu, trogodišnju djevojčicu i dvogodišnjeg dječaka i dao ih na brigu muslimanskoj obitelji iz Turske.

Sudsko ročište o sudbini djece je zakazano za petak

Odgovarajući na taj čin, poljsko Društvo protiv diskriminacije djece u Njemačkoj je poduzela je određene mjere te je sudsko ročište vezano uz sudbinu djece zakazano je za petak.

Majewska je 2018. otišla u socijalnu agenciju u Njemačkoj tražeći pomoć u pronalasku doma za sebe i svoju obitelj. U međuvremenu je živjela u majčinoj kući. Jugendamt je, umjesto toga, odlučio oduzeti šestomjesečno dijete od nje, a kasnije i njezinu malu kćerku, piše rmx.news.

VIDI OVO: Povijest ovo ne pamti: Vjernici masovno napuštaju Katoličke crkve u Njemačkoj

Agencija je dozvolila samo minimalan kontakt između majke i njezine djece. Majewska i njezina djeca su poljski državljani, a ona tvrdi da su njezina djeca zlostavljana.

Jugendamt je odbio komentirati slučaj usprkos pritisku Poljske tiskovne agencije.

Njemački obiteljski sud će odlučiti hoće li se djeca vratiti majci

Wojciech Pomorski iz poljskog Društva protiv diskriminacije djece u Njemačkoj odlučio je istražiti slučaj. On ističe kako njemački Ured za dobrobit mladih nema jasan razlog za oduzimanje djece od Majewske te da je njihovo razdvajanje i smještanje u turske obitelji skandalozno.

“U ovakvoj situaciji, ako djeca trebaju biti privremeno odvojena od svoje majke, oni bi trebali biti smješteni u obitelj koja je bliska njima, i kulturalno i jezično.”

Slučaj je trenutno na Njemačkom obiteljskom sudu gdje će biti odlučeno hoće li se djeca vratiti majci. Prema neslužbenim informacijama, poljski veleposlanik u Njemačkoj, Andrzej Przyłębski, trebao je biti prisutan na saslušanju.

Sudska odluka trebala je biti donesena 21. kolovoza, no u medijima još nema informacija o njoj.

Izvor: Narod.hr