3 obiteljske molitve za Božić

Privilegija je moliti sa obitelji, ne samo na Božić već tijekom cijele godine. U nastavku donosimo prigodne obiteljske molitve za Božić.

Molitve sa obitelji otkrivaju obiteljsko povjerenje u Gospodina za oprost, snagu, ispunjenje potreba i bilo što drugo u njihovom životu. Kao što Božja Riječ kaže: “I ovo je pouzdanje koje imamo u njega: ako što ištemo po volji njegovoj, uslišava nas.” (1. Ivanova 5, 14)

Bilo bi dobro da u svoje molitve uključimo: slavljenje (zahvaljivanje Bogu na Njegovoj opskrbi); pokajanje (okretanje od grijeha); traženje (dijeljenje s Bogom što se nadate da će učiniti); pokoravanje Božjoj vlasti (čak i ako to znači ne primanje onoga što se traži).

Nemojte pretpostavljati da Bog želi čuti samo važne stvari. Budite iskreni s Onim koji zna i brine o svemu. Molite se Bogu pravde i ljubavi.

Obiteljske molitve za Božić

Potaknite članove obitelji da se usredotoče na Božju ljubav koja ga je potaknula da na svijet pošalje svoga jedinorođenog Sina. Možda da pročitate neki stih o Božjoj ljubavi (npr. Ivan 3, 16). Zahvaljujte za tu ljubav, za besplatan dar spasenja i vječni život po vjeri u Isusa Krista.

Naše se molitve trebaju usredotočiti ne samo na Kristovo rođenje, već i na Njegov ponovni dolazak na ovaj svijet. Molite se za budnost i pripravnost za ponovni susret s Njim. U nastavku donosimo 5 obiteljskih molitvi za Božić koje vas mogu nadahnuti da izrazite svoje misli Bogu.

1. Molitva zahvale za Božju ljubav

Bože, pokazao si nam koliko nas voliš, poslavši na svijet svog jedinorođenog Sina kako bismo po Njemu imali vječni život. Ljubav tražimo posvuda. Pitamo se hoćemo li je ikad pronaći i očajavamo zbog toga što nas nikada nitko neće istinski voljeti. Ali, Oče, ne trebamo očajavati jer si u onu prljavu staju poslao Ljubav utjelovljenu.

Kroz Isusa si nam pokazao što je ljubav. Ovo je prava ljubav: ne da smo mi voljeli Tebe, već si Ti volio nas i poslao svoga Sina kao žrtvu za naše grijehe. Dok smo još bili grešnici, odvojeni od Tebe i Tvoji neprijatelji, Isus je umro za nas. Isusovom žrtvom dokazao si svoju ljubav prema nama.

Bože, priveži naša srca za svoje! Jedini razlog zbog kojeg možemo voljeti je taj što si Ti nas prvi volio. Pomozi nam da hodimo u Tvojoj ljubavi. Amen!

2. Molitva zahvale za Spasitelja Isusa

Gospodine, zahvaljujemo Ti što si došao na zemlju kako bi nas mogao otkupiti. Kada pomislimo što si sve bio spreman podnijeti da bi nas spasio od smrti i pakla, potaknuti smo da Te uvijek slavimo i zahvaljujemo. Puno nas voliš i jako smo zahvalni na toj ljubavi. Bez Tebe bismo i dalje bili izgubljeni i u grijehu.

Zbog svega što ste učinio za nas, danas smo slobodni; naš je život blagoslovljen; Ti si naš Spasitelj i Gospodin; Nebo je naš dom, a Sotona nema pravo da upravlja s nama. Hvala na svim milostima. U Tvoje sveto ime, amen!

3. Molitva da Isus bude na tronu našega srca

Bože, pomozi nam da uvijek gledamo na Onoga koji nas je spasio od vječne propasti. Molimo Te da nam oprostiš što smo dali previše vremena i pažnje na druge stvari. Hvala što si došao na ovaj svijet dati nam novi život, mir, nadu i radost. Hvala što je Tvoja snaga savršena u našoj slabosti.

Pomozi da se svatko sjeti da je Tvoj dar, Emanuel, naše najveće blago, ne samo za Božić, već za cijelu godinu, za cijeli život, za cijelu vječnost. Ispuni nas svojim Duhom. Usmjeri naša srca i misli prema Tebi. Hvala na obećanjima da ćeš uvijek biti s nama i da nas nikad ne napuštaš. Hvala na Tvojoj svakodnevnoj prisutnosti u našem životu.

Pomozi da pogled našeg srca bude usmjeren na Isusa, Začetnika i Dovršitelja naše vjere. Dok smo putnici na ovoj zemlji, pomozi da se svaki dan mijenjamo nabolje, ostavljajući svaki grijeh i vapeći za posvećenjem. Pomozi da spremni dočekamo Tvoj ponovni dolazak. Amen.

PROČITAJTE JOŠ: 

NAJNOVIJE!