Neporeciva je istina svemira: griješit ćemo. Biblija čak kaže: „Reknemo li da grijeha nemamo, sami sebe varamo i istine nema u nama“ (1. Ivanova 1,8). 

S tim na umu, to ne znači da imamo izliku samo otići i voljno griješiti protiv Boga. 

No neki kršćani kažu: „Vjerujem da sam jednom spašen – zavijek spašen. I budući da sam spašen, budući da sam opravdan, mogu raditi gotovo sve što želim raditi“. 

Tako da žive u obrascu neprestanog grijeha koji se ponavlja. Bome su promašili pouku. Oni su krivo shvatili i krivo upotrijebili predivna biblijska učenja poznata i kao opravdanje. 

Apostol Pavao je napisao: „Opravdani dakle vjerom, u miru smo s Bogom po Gospodinu našem Isusu Kristu“ (Rimljanima 5,1). 

VIDI OVO: Tajna za oslobođenje od grijeha koji se ponavlja

U Rimljanima nekoliko puta možemo pronaći riječ „opravdanje“. Opravdanje znači da, kada stavimo svoju vjeru u Isusa Krista, Bog oprašta sve naše grijehe. On ujedno polaže i Kristovu pravednost na naš duhovni račun. 

Jedna od definicija opravdanja je „kao da se nikada nije ni dogodilo“. Problem je u tome što neki kršćani stanu kod spasenja. Oni ne razumiju da plod spasenja treba biti očigledan u njihovim životima. 

Tko nastavlja griješiti bez žaljenja nije u opasnosti da izgubi svoje spasenje; nego, po svom izboru, oni otkrivaju da možda nikada nisu ni imali to spasenje. 

VIDI OVO: Hoće li vam Bog nastaviti opraštati ukoliko uvijek iznova činite isti grijeh?

Biblija nam kaže: “Tko čini grijeh, od đavla je jer đavao griješi od početka. Zato se pojavi Sin Božji: da razori djela đavolska“ (1. Ivanova 3,8). 

Bog nas je opravdao. U svjetlu toga, mi trebamo željeti živjeti životom koji Njega časti. 

Autor: Greg Laurie; Izvor: Harvest.org