Božji izabrani narod je na zemlji u stalnoj borbi, a Isus Krist je Vođa njegovog spasenja. On je rekao: ”Evo ja sam s vama u sve dane do svršetka svijeta”. Čujte ovaj povik! Neka Božji narod učvrsti svoje redove i neka nikome ne klone srce.

Istina, sad je borba uperena protiv nas i kad ne bi Gospodin Isus podignuo svoj mač istine, tko zna što bi se moglo dogoditi Božjoj crkvi. Budimo hrabri i odvažni. Danas više nego ikada ranije vjera pojedinca je ranjiva jer se antikrist dohvatio moći. Nedostaju nam hrabri glasovi, snažne ruke da propovijedamo i širimo evanđelje za koje su mnogi prolijevali krv i mučenički umirali.

VIDI OVO: Bog je s vama čak i kada ga ne osjećate

Spasitelj je svojim Duhom stalno s nama i neka nas to ohrabri. On je s nama usred boja i zato je naša pobjeda sigurna. I kad bjesni rat, znamo kako je Gospod Isus, naš veliki Zagovornik, s nama i moli za svoj narod! Vjerniče, podigni svoj pogled tamo gdje prebiva tvoj Spasitelj. Dok te On zagovara siguran si. Gledajmo gore, jer znajmo, da sve ovisi o Njemu.

Vi koji ljubite Isusa napominjem vam, budite hrabri u svetom ratu za istinu i pravednost, za kraljevstvo i krunu slave našeg Gospodara! ”Jer rat nije vaš nego Gospodinov!”

Autor: Charles Spurgeon