Otac se morao oprostiti od novorođenog sina tri tjedna nakon ženine smrti

Otac Matthew Accurso se morao oprostiti od novorođenog sina tri tjedna nakon što je njegova žena umrla tijekom poroda.

Matthew i Lauren Accurso, par koji je bio zajedno 20 godina, očekivali su rođenje svog četvrtog djeteta, dječaka.

Maleni Matthew trebao je doći na svijet i radosno upoznati svoje tri velike sestre, Ali Rose (8), Naomi Belle (5) i Laynu Louise (2).

No njihove su nade za budućnost naglo stale kada je Lauren, 37, odjednom preminula tijekom poroda, 29.4. Njezina smrt je bila „neizbježan i jako rijedak medicinski slučaj“.

Otac se oprostio od novorođenog sina
Foto: Facebook

Beba Matthew je prevezen na intenzivnu njegu, boreći se za život jer je tijekom poroda bio predugo bez kisika.

Uz žalovanje za suprugom i brigom za svoje 3 kćeri, otac je učinio sve što je mogao kako bi bio u bolnici sa svojim novorođenim sinom.

Iako se činilo da mu se stanje poboljšavalo, odjednom se i to preokrenulo.

Accurso je napisao pismo, koje je kasnije njegov pastor Matt McCloghry, objavio na Facebooku, kako bi zahvalio svima koji su bili uz njega i njegovu obitelj tijekom tako kaotičnog vremena u njegovu životu.

Angel and I are so heart broken for our friend Dr Matthew Accurso, who lost his beautiful wife Lauren due to birth…

Objavljuje Dr. David JockersSrijeda, 1. svibnja 2019.

Accurso je ujedno objasnio užasno tešku odluku koju je morao donijeti kako bi njegov sin bio maknut s aparata te se otvorio o čudu kakav je njegov kratki život bio.

„Danas je bio jedan od najtežih dana u mom životu. Zauvijek će mi biti urezan u pamćenje. Sjedio sam u sobi u bolnici s 15 visoko-kvalificiranih liječnika kojima je jako stalo za našeg sina Matthewa. Na žalost, sada moram govoriti o zadnjoj stvari koja mi je ikada bila na pameti.“

„Za sve koji ne znaju, Matthew pati od ozbiljnih oštećenja mozga jer je tijekom poroda bio dugo bez kisika.“

Otac se oprostio od sina
Foto: Facebook

„Rezultat su brojne ozbiljne komplikacije povezane s kognitivnim funkcijama i razvojem. U ovom trenu Matthew preživljava jedinog zbog aparata za disanje i hranu.“

„Zbog ozbiljnosti njegovog stanja on neće moći živjeti bez tih aparata. Liječnici su ga pokušali odviknuti od njih, ali su njihovi pokušaji nažalost neuspjeli.“

„Htio sam ga samo uzeti i odvesti ga u našu kuću na plaži gdje bi ga sestre, rođaci i prijatelji poljupcima i ljubavlju izliječili, ali kako život ponekad učini, vraćen sam u stvarnost u kojoj tata ne može pomoći svom jedinom sinu kojeg smo voljeli i na kojeg smo pazili punih 9 mjeseci.“

„Jedina nada u ovome svemu može doći od njegovoj nebeskog Oca koji je u njega čudom i ulio dah“, nastavio je.

„Danas sam suočen s nečim o čemu nikada nisam ni pomislio. Odlukom hoće li Matthewov život biti ovisan o raznim napravama koje će mu pomagati da jede i diše ili ću ga prepustiti Bogu da živi s Njime.

Kroz glavu su mi prošle mnoge mislim. ‘Što ti više mogu dati, moj Gospodine. Imaš moju srodnu dušu, a sada i mog sina? Ovo je sve što mogu podnijeti. Molim te daj mi svoju milost. Ovaj je teret pretežak’“.

Accurso je objasnio da je život njegovog jedinog sina pravo čudo.

„Netko će čuti našu priču i pomisliti kako je to velika tragedija.

Neki će pomisliti: ‘Gdje je Bog kada ga trebamo?’

Neki će reći da se čuda ne događaju.“

„No želite li znati istinu? Matthew je život čudo. Vidite, njegov dolazak na svijet bio je daleko od normalnog. Trenutak kada je njegova majka udahnula po zadnji put Matthew je gurnut iz predivnog svijeta u ovaj kaos u kojem živimo kako bi on i njegova majka bili spašeni“, objasnio je.

„Bez imalo kisika, on je preživio put u hitnoj pomoći, do hitne službe i put do hitnog carskog reza i intenzivne njege. Matthew je nadmašio sva očekivanja, otvorio je oči, pokušao sam disati, krv je tekla njegovim snažnim srcem, pomicao se bez poteškoća te je čak i gugutao.

Njegovo tijelo je počelo funkcionirati, čak mi je uhvatio prst, a rekli su nam da je to nemoguće.“

*** update **** please continue to pray for and lift up this incredible family to the Lord. These are devastating…

Objavljuje Matt McCloghryUtorak, 14. svibnja 2019.

„Često čudom smatramo samo one stvari koje se uklapaju u našu definiciju čuda. Naučio sam da su čuda čuda vidjeli ih mi ili ne. Čudo je bilo što sam kraj sebe imao svoju srodnu dušu 20 godina i što mi je dala 4 predivne bebe“, napisao je.

„Čudo je što sam držao svog sina koliko god je dugo bilo moguće, a kada dođe vrijeme, podignut ću ga do njegove majke kako bi ga u raju mogla držati po prvi put.“

17.5. Matthew je javio da je njegov istoimeni sin preminuo. Do posljednjeg trenutka bio je u očevim rukama, okružen obitelji i najbližim prijateljima. Sada je, napokon, u naručju svog nebeskog Oca i zemaljske majke.

NAJNOVIJE!